Πτολεμαΐδα: Υπεγράφη το έργο «Κατασκευή χώρων Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση»



Υπεγράφη σήμερα Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 στο Δημοτικό Κατάστημα , μεταξύ του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη και του Προέδρου και εκπροσώπου της αναδόχου Εταιρείας ΑΝΤΑΙΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. Κοσμά Πανταζόπουλου, η σύμβαση του έργου « Κατασκευή χώρων Κέντρου Διημέρευσης –Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση» .

Αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών συντήρησης και βελτίωσης των χώρων του υπάρχοντος κτηρίου, ο αρχικός προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στο ποσό των 3.712.877,67 Ευρώ , ενώ ο τελικός προϋπολογισμός της σύμβασης είναι 1.098.854,34 Ευρώ πλέον ΦΠΑ 263.725,04 Ευρώ.

Ο συμβατικός χρόνος περαίωσης της εργολαβίας είναι είκοσι τέσσερις (24) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Την πλήρη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης για τη σημαντική αυτή εξέλιξη, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική κοινωνική δομή , που διεκδικούσε εδώ και πολλά χρόνια το αναπηρικό κίνημα και θα στεγαστεί στο κτήριο της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης –Πρεσπών και Εορδαίας , το οποίο ανεγέρθη ως γηροκομείο πλησίον του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας .

Δίνοντας κάποια στοιχεία για την πορεία του έργου ο κ. Ζαμανίδης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας υπέβαλλε την πρόταση στο ΕΣΠΑ για την ένταξη αυτού του έργου , που διαχρονικά ήθελε να υλοποιήσει ο Δήμος. Χρειάστηκε μεγάλη προετοιμασία και καταβλήθηκε σημαντική προσπάθεια από τις Υπηρεσίες του Δήμου για να ξεπεραστούν κάποια μελετητικά θέματα αναφορικά με τον αριθμό των ωφελούμενων που καταφέραμε, ερευνώντας την ανάλογη Νομοθεσία, να φτάσουμε από τα 11 , στα 50 άτομα , ενώ εξασφαλίσαμε και όλες τις αδειοδοτήσεις . Παρά το γεγονός ότι οι υποβληθείσες προτάσεις στο ΕΣΠΑ υπερέβαιναν τον συνολικό προϋπολογισμό του μέτρου , εν τούτοις, η πρόταση του Δήμου για το Κέντρο Διημέρευσης –Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης
Ατόμων με Νοητική Υστέρηση αξιολογήθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή με τη μεγαλύτερη βαθμολογία, ώστε σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση της υπογραφής της σύμβασης του έργου με την ανάδοχο εταιρεία. Νιώθουμε πράγματι δικαιωμένοι για το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της αναδόχου εταιρείας επεσήμανε ότι εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί και νωρίτερα.

Εμφανώς συγκινημένοι οι Πρόεδροι των δύο Συλλόγων ΑΜΕΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ( Σύλλογος Γονέων ,Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ Περ. Δυτ. Μακ. και Σύλλογος ΑΜΕΑ Π.Ε. Περ. Δυτ.Μακ. )κ.κ. Στέλιος Αντωναρίδης και Μιχάλης Μήγγος αντίστοιχα ,αλλά και ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ και Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης Μίμης Δημητριάδης, ευχαρίστησαν όλους όσους συνέβαλλαν στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.