Το Γ΄ Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας 7 – 9 Δεκεμβρίου στο Νέο Κτήριο της Βιβλιοθήκης Κοζάνης

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργανώνει, με την επιστημονική συνεργασία της Εταιρείας Δυτικομακεδονικών Μελετών, το Γ΄ Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας, στο Νέο Κτήριο της Βιβλιοθήκης, στις 7-9 Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους.

Μετά το Α΄ Συνέδριο (1993) και το Β΄ Συνέδριο (2012), η Δημοτική Βιβλιοθήκη συνεχίζει με το Γ΄ Συνέδριο την παράδοση του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση της επιστημονικής έρευνας σχετικά με την Τοπική Ιστορία.

Στο Γ΄ Συνέδριο συμμετέχουν 52 έγκριτοι μελετητές από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Τίρανα, τα Ιωάννινα, την Κέρκυρα, την Κομοτηνή και, βέβαια, την Κοζάνη και τη Σιάτιστα.

Το θέμα του Συνεδρίου είναι “Η Κοζάνη και η περιοχή της από τους Βυζαντινούς στους Νεότερους Χρόνους”, δίνεται όμως έμφαση στην Ιστορία της Σχολής και της Βιβλιοθήκης Κοζάνης.

Τέλος, στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα λειτουργήσει Έκθεση σχετικά με τα Χειρόγραφα της Βιβλιοθήκης Κοζάνης και της Ι. Μ. Ζάβορδας.

Προσκεκλημένοι είναι όλοι οι πολίτες της Κοζάνης και της Δυτ. Μακεδονίας, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΚΔΒΚ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.