Ο Κ. Μιχαηλίδης για τη δήλωση του προέδρου του Δ.Σ. Κοζάνης Αντώνη Κύρινα για τους πρόσφυγες στην Αιανή



Η ατυχέσταση δήλωση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης Αντώνη Κύρινα μόνο περαιτέρω ανησυχία μπορεί να δημιουργήσει στους κατοίκους της Αιανής.

«Δεν κινδυνεύει καμία κοινωνία από 30 ανθρώπους, όποιοι και να είναι αυτοί, ακόμη και όλοι εγκληματίες να είναι, δεν κινδυνεύει καμία κοινωνία, μπορούμε να τα ελέγξουμε όλα αυτά».

Αυτή η ατυχέστατη, για να μην πω επικίνδυνη δήλωση, ανήκει στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης, Αντώνη Κύρινα ο οποίος, εκφράζοντας τη δημοτική αρχή, μίλησε σε εκπομπή του TOP σχετικά με την κουβέντα που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα για την λειτουργία δομής εκπαίδευσης προσφύγων στην Αιανή. Για αυτή ακριβώς την προχειρότητα και την επιπολαιότητα κρίσης, ορθής αξιολόγησης και σχεδιασμού, που εύκολα εντοπίζει κανείς στα λεγόμενα του κυρίου Κύρινα, ανησυχούν οι κάτοικοι της Αιανής.

Ούτε ξενοφοβικοί, ούτε ρατσιστές είναι, το αντίθετο. Επιθυμούν την μόρφωση παιδιών, από άλλες χώρες, θέτοντας κάποιες απόλυτα λογικές προϋποθέσεις. Διότι αν πρόκειται για εγκληματίες, τότε η θέση τους είναι σε άλλες δομές όπου και εκεί υπάρχουν εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης. Εγκληματίες, κύριε Κύρινα, δεν έχουν θέση σε σχολεία τοπικών κοινωνιών όπως της Αιανής.

Αν πραγματικά λοιπόν είστε απέναντι σε παραβατικές συμπεριφορές, όπως είπατε ότι είστε, θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικός. Μπορεί να μην είστε άμεσα αρμόδιοι για το συγκεκριμένο θέμα όμως με τέτοιες δηλώσεις, αυτό που καταφέρνετε, εκφράζοντας την δημοτική αρχή, είναι περαιτέρω ανησυχία στους κατοίκους.

Κυριάκος Μιχαηλίδης – Μετάβαση για το Δήμο Κοζάνης

2 σχόλια στο άρθρο “Ο Κ. Μιχαηλίδης για τη δήλωση του προέδρου του Δ.Σ. Κοζάνης Αντώνη Κύρινα για τους πρόσφυγες στην Αιανή

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.