Ψήφισμα της Συνέλευσης του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης για τους αγώνες των φοιτητών και σπουδαστών στην Κοζάνη

Στηρίζουμε και ενισχύουμε τον δίκαιο αγώνα των φοιτητών και σπουδαστών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Κοζάνης. Η σημερινή κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες έχουν ισοπεδώσει τα δικαιώματα των φοιτητών και των εργαζομένων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Όλα αυτά τα χρόνια γνωρίζουμε και εμείς πολύ καλά μέσα από τις οικογένειες μας ότι η κατάσταση στα ιδρύματα είναι εκρηκτική. Και εμείς βάζουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να σπουδάσουν τα παιδιά μας, στέγαση- σίτιση μεταφορά πλέον όλα έχουν φορτωθεί στις πλάτες των φοιτητών και των οικογενειών τους.

Είναι σοβαρές οι πολιτικές ευθύνες και για την υποβάθμιση των πτυχίων αλλά και για την διαμορφώσει της εργασιακής ζούγκλας που περιμένει τους απόφοιτους των ΑΕΙ-ΤΕΙ, που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις κατ επιταγή των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ κλπ. Με το νέο νομοσχέδιο Γαβρόγλου συνολικά για την παιδεία αλλά και τις επικείμενες συγχωνεύσεις θα υποβαθμιστούν ακόμα περισσότερο οι σπουδές των απιδιών μας.

Οι οικοδόμοι στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητών του πανεπιστημίου στην Κοζάνη, τους καλούμε να δυναμώσουν των αγώνα τους, να συντονιστούν τις κινητοποιήσεις τους με τους συνάδελφους από τα ΤΕΙ, τους μαθητές και τους εργάτες.

Είναι προκλητικό, σήμερα να απειλούνται οι φοιτητές με διώξεις και απειλές για τους δίκαιους αγώνες τους. Γνωρίζουμε πολύ καλά, άλλωστε τα τελευταία γεγονότα αυτό μαρτυρούν, πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο, οργανωμένο, ώστε να τρομοκρατήσει τους αγώνες των εργαζομένων και των φοιτητών, των μαθητών. Δεν πτοούμαστε – δεν τρομοκρατούμαστε, τους προειδοποιούμε πως το σύνθημα φοιτητές – εργατιά μια φωνή και μια γροθιά πλησιάζει η ώρα που θα ακούγεται εκκωφαντικά στα αυτιά της κυβέρνησης και των αφεντικών που υπερασπίζετε.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ψήφισμα της Συνέλευσης του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης για τους αγώνες των φοιτητών και σπουδαστών στην Κοζάνη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.