Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση πλήρους κλίμακας αντιμετώπισης έκτακτης κατάστασης στο Ορυχείο Πεδίου Καρδιάς – Δείτε φωτογραφίες



Την ΤΕΤΑΡΤΗ 21/11/2018 και ώρα 10.30 – 12.00 πραγματοποιήθηκε στο Ορυχείο Πεδίου Καρδιάς του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτ. Μακεδονίας, άσκηση αντιμετώπισης έκτακτης κατάστασης, με τον κωδικό ονομασίας «ΠΑΝΔΩΡΑ 2018».

Η άσκηση ήταν πλήρους κλίμακας με τη συμμετοχή του συνόλου του προσωπικού του Ορυχείου, των εκπαιδευμένων ομάδων ασφάλειας, εκκένωσης, απεγκλωβισμού, πρώτων βοηθειών και πυρασφάλειας.

Η άσκηση περιλάμβανε εκκένωση των κτιριακών εγκαταστάσεων μετά από ισχυρό σεισμό, καταμέτρηση του συνόλου του προσωπικού ,παροχή πρώτων βοηθειών σε δύο τραυματίες και εγκλωβισμένους στο κτήριο Διοίκησης, πυρκαγιά σε εκσκαφέα του Ορυχείου, κατάσβεση με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λιγν. Κέντρου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαίδας και τέλος μεταφορά εγκλωβισμένου και εγκαυματία χειριστή από τη καμπίνα χειρισμού του Μηχανήματος.

Χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά τόσο ειδικό ανυψωτικό μηχάνημα για τον απεγκλωβισμό από μεγάλο ύψος, όσο και ειδική διάταξη για τη διάσωση του χειριστή του εκσκαφέα.

Την άσκηση παρακολούθησαν, πέραν μεγάλου αριθμού στελεχών του Λιγνιτικού Κέντρου, οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τους οποίους και θερμά ευχαριστούμε.

Το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων (ΣΑΕΚ) έγινε με βάση την Ελληνική νομοθεσία, που αφορά μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες.

Διενεργήθηκε δε με βάση τις κατευθύνσεις της Διοίκησης της Επιχείρησης και της Γενικής Διεύθυνσης Ορυχείων, στα πλαίσια της αναγκαιότητας συνεχούς εκπαίδευσης και εγρήγορσης του προσωπικού των Ορυχείων σε θέματα ασφάλειας και αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες από την άσκηση:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.