Υπό κατάληψη η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη



Σε κατάληψη της Πρυτανείας επ αόριστον προχώρησαν οι φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αντιδρώντας στην επιχειρούμενη συγχώνευση ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ αναμένεται η απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων και των υπόλοιπων τμημάτων για την μορφή των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν.

Οι φοιτητές ζητούν να μην αλλάξει τίποτα στην υπάρχουσα κατάσταση μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών τους ενώ δεν δέχονται την εξίσωση των διπλωμάτων τους από την Πολυτεχνική σχολή με τα πτυχία των ΤΕΙ. Στα αιτήματα που θέτουν ακόμα οι φοιτητές μεταξύ άλλων είναι η αύξηση των κονδυλίων, οι μόνιμες προσλήψεις καθηγητών καθώς και τα θέματα στέγασης και σίτισης.

Εν τω μεταξύ ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Τουρλιδάκης κατά την διάρκεια των πολύωρων συζητήσεων με τους φοιτητές και των τριών τμημάτων του Πανεπιστημίου προσπαθώντας να κάμψει τις ανησυχίες τους, εξέφρασε την σύμφωνη γνώμη της Πρυτανείας για το αυτοδιοίκητο και την διασφάλιση των πανεπιστημιακών τίτλων στην μεταβατική αυτή περίοδο, εν αναμονή των αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο το τμήμα των Μηχανολόγων Μηχανικών όσο και των Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών κατά την διάρκεια των Γενικών Συνελεύσεων των φοιτητών αποφασίστηκε να συμμετέχουν στην κατάληψη της Πρυτανείας, που ξεκίνησαν σήμερα τα ξημερώματα οι φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.