Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην Κοζάνη με θέμα: «Δημοτικές εκλογές στην Κοζάνη, 40 χρόνια πριν και τώρα» – Δείτε φωτογραφίες



Παρουσία αρκετού κόσμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 18 Νοεμβρίου 2018 η εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να ζεις» με θέμα: «Δημοτικές εκλογές στην Κοζάνη, 40 χρόνια πριν και τώρα».

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά υλικό από τις εκλογές του 1978 στην Κοζάνη ενώ έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με το τότε και τώρα στις δημοτικές εκλογές.

Η Κοζάνη το 1978 ήταν μια μικρή και σχετικά κλειστή κοινωνία, η πολιτική αντιπαράθεση, η επικοινωνία και η προβολή των υποψηφίων γινόταν συνήθως με επιστολές που τυπώνονταν σε λίγα κομμάτια και μοιράζονταν χέρι χέρι αλλά και φειγ βολάν ολιγόλογα τα οποία εν είδει twitter προσπαθούσαν να περάσουν πολιτικά μηνύματα με το χαρακτηριστικό, δηκτικό, κοζανίτικο χιούμορ. Το υλικό αυτό από τις δημοτικές εκλογές του 1978 συγκεντρώθηκε και φυλάχθηκε χάρη στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον του νεαρού τότε Σπύρου Σιδέρη.

Για το θέμα συζήτησαν οι Σπύρος Σιδέρης, Λάζαρος Κουζιάκης και Κώστας Καραμάρκος, με τη συμμετοχή του κόσμου, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Νεβεσκιώτης.

Δείτε τις φωτογραφίες του Μιχάλη Αγραφιώτη για το KOZANILIFE.GR από την εκδήλωση:

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.