Δράση ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στην Κοζάνη

Ενόψει της 25ης Νοεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κοζάνης σε συνεργασία με την Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας του Π.Δ.Μ. και τον Εμπορικό Σύλλογο Κοζάνης, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε κοινή δράση ενάντια στο φαινόμενο της έμφυλης βίας.

Η δράση θα ξεκινήσει το Σάββατο 17 Νοεμβρίου σε ώρες λειτουργίας καταστημάτων, όπου φοιτήτριες και φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας θα βρίσκονται στην Κοζάνη για να φιλοτεχνήσουν βιτρίνες εμπορικών καταστημάτων γυναικείας ένδυσης, δίνοντας ένα μήνυμα κατά της βίας, υπέρ των γυναικών. Τα εκθέματα θα παραμείνουν στις βιτρίνες των καταστημάτων μέχρι και την 25η Νοεμβρίου. Οι καλλιτέχνιδες/ες που θα λάβουν μέρος στη δράση είναι : Ελένη Γάτσιου, Κατερίνα Γκώγκου, Ελένη Δινοπούλου, Γλύκα Διονυσοπούλου, Καλυψώ Θεοδωρέσκου, Δημήτρης Καλημέρης, Χριστίνα Καλομενίδου, Νάσια Κουμπέτσου, Όλγα Μονάχου, Κατερίνα Μπακογιάννη, Σεμπαστιάνο Ντομπρόζι, Βασιλική Παναγιώτου, Ζωή-Μαρία Ρασάικου, Έφη Τζήκα, Άννα Τουφεξή.

Παράλληλα, το εμπορικό κοινό της πόλης θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται για τα τηλέφωνα επικοινωνίας με το Συμβουλευτικό Κέντρο Κοζάνης και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κοζάνης, δομές οι οποίες ανήκουν στο Πανελλαδικό Δίκτυο Δομών για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Η παρούσα δράση σηματοδοτεί την έναρξη σειράς ενεργειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν εντός της εβδομάδας που προηγείται της Παγκόσμιας Ημέρας.

Η διεύθυνση και το τηλέφωνο του Ξενώνα παραμένουν απόρρητα για την ασφάλεια των φιλοξενούμενων.

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κοζάνης συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.