Γ. Κασαπίδης: «Καμία δέσμευση από την Κυβέρνηση για το χρονοδιάγραμμα μετεγκατάστασης της Ακρινής»

Ακόμη πιο έντονες γίνονται οι ανησυχίες των κατοίκων της Ακρινής αναφορικά με τη μετεγκατάσταση του οικισμού τους, μετά και την απάντηση του Υπουργού Ενέργειας κ. Σταθάκη στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για το θέμα και προκλήθηκε από την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης από το βουλευτή Κοζάνης Γ. Κασαπίδη, όπως αποφασίστηκε κατά την τελευταία γενική συνέλευση των κατοίκων της Ακρινής.

Ο κ. Σταθάκης απέφυγε να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης παρά τις επίμονες προσπάθειες του κ. Κασαπίδη να αποσπάσει σχετική δέσμευση. Αρκέστηκε στην αναφορά δυσκολίας του όλου εγχειρήματος και προσδιόρισε το ύψος του κονδυλίου που απαιτείται για το σκοπό αυτό αλλά και τους υπόχρεους καταβολής του.

Για να αναδείξει την επείγουσα αναγκαιότητα τάχιστης ολοκλήρωσης της μετεγκατάστασης, ο κ. Κασαπίδης επεσήμανε τη διαρκή επιβάρυνση της υγείας των κατοίκων του οικισμού εξαιτίας των εξορυκτικών δραστηριοτήτων της ΔΕΗ, αλλά και την οικονομική τους δυσπραγία λόγω της δέσμευσης του συνόλου των χωραφιών τους από την επιχείρηση.

Πρότεινε στον κ. Υπουργό και ένα πλάνο χρηματοδότησης της μετεγκατάστασης σε βάθος πενταετίας που μπορεί να προκύψει μέσα από τα δημοσιονομικά υπερπλεονάσματα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκκίνηση της διαδικασίας.

Ωστόσο ο υπουργός επαναλαμβάνοντας τη δυσκολία και το κόστος του εγχειρήματος, το οποίο χαρακτήρισε ιδιαίτερα ακριβό, δεν ασπάστηκε την πρόταση του βουλευτή.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.