Διαμαρτυρία για την απαγόρευση στους πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής με ειδίκευση στο ποδόσφαιρο να προσληφθούν ως προπονητές ποδοσφαίρου



Η ΕΠΟ κράτος εν κράτει

Οι «σχολές» Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, είναι αναγνωρισμένες; Λειτουργούν σύννομα; Με ποιο νομικό καθεστώς;

Είναι μερικά από τα ερωτήματα για τους Υπουργούς Παιδείας και Αθλητισμού, που καταγράφονται στην αναφορά προς τη Βουλή, της «Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Ποδοσφαίρου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης».

Γι’ αυτό και έχουν μεγάλο ενδιαφέρον οι απαντήσεις που πρέπει να δοθούν, στην προθεσμία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Με προηγούμενη αναφορά στη Βουλή η «Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης» είχε καταγγείλει την ΕΠΟ, η οποία απαγορεύει την απασχόληση στα ποδοσφαιρικά σωματεία, και δεν επιτρέπει να προσλαμβάνουν προπονητές ποδοσφαίρου, πτυχιούχους Πανεπιστημίου με άδεια προπονητή ποδοσφαίρου από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αν δεν έχουν την «κάρτα» των σχολών της ΕΠΟ.

Ακριβώς δε γι’ αυτή την παραβίαση των κανόνων δικαίου, ο Συνήγορος του Πολίτη, σε έγγραφο που έχει κοινοποιηθεί στον Υπουργό Αθλητισμού, αναφέρει ρητά ότι: «εξαιρούμεθα της υποχρέωσης εξασφάλισης της εν λόγω ταυτότητας για την άσκηση του επαγγέλματος προπονητής ποδοσφαίρου».

Έχουν μάλιστα ενδιαφέρον και τα άλλα ερωτήματα, της αναφοράς στη Βουλή. Ποιοι διδάσκουν στις «σχολές» αυτές; Αν είναι καθηγητές ΑΕΙ, αν έχουν άδεια διδασκαλίας από τα πανεπιστήμια στα οποία υπηρετούν, αν έχουν αποδοχές από αυτή τη διδασκαλία, αν η διαχείριση αυτών των αποδοχών όπως προβλέπεται, γίνεται από τον «ειδικό λογαριασμό» των πανεπιστημίων;

Μετά τις αναφορές αυτές, το Υπουργείο Αθλητισμού, μελετά τη λύση του ζητήματος που θεωρείται «γόρδιος δεσμός».

Με την πρόθεση των μελών της «Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Ποδοσφαίρου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης» να έχουν αποφασίσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και διαμαρτυριών με ενδεχόμενη εμπλοκή και των ΦΙΦΑ & ΟΥΕΦΑ που προφανώς δεν επιθυμούν αυτής της μορφής αναταράξεις.

ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε.Π.Π.Π.Ε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.