ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: «Γη και ύδωρ» στους ιδιώτες



Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ χαιρετίζει την απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας για την κατάργηση του τέλους Λιγνίτη και του τέλους Προμηθευτή (ΠΦΧΕΛ), την επιβολή των οποίων άλλωστε είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή επειδή προκαλούσαν τεράστια επιβάρυνση στη ΔΕΗ.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση και όπως φαίνεται κάτω από την πίεση των «επενδυτών» που επιδιώκουν να μπουν στη λιγνιτική παραγωγή. Άλλωστε είναι γνωστή η πίεση που ασκούν, τον τελευταίο καιρό, σε κυβέρνηση και ΔΕΗ προκειμένου να πετυχουν τους στόχους τους. Για αυτό εξάλλου ζητήθηκε η παράταση της προθεσμίας για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών.

Για τους ίδιους λόγους γίνεται και η διεκδίκηση αποζημιώσεων (ΑΔΙ) για τις λιγνιτικές μονάδες με τους ιδιώτες να είναι οι πλέον ωφελημένοι καθώς, όπως εύκολα μπορεί να
υποθέσει κανείς, η «μερίδα του λέοντος» θα είναι υπέρ τους.

Τέλος, φαίνεται – κατά μια περίεργη λογική- ότι η παραγωγή ενέργειας από τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ επιβάρυνε το περιβάλλον ενώ αντίθετα οι ίδιες λιγνιτικές μονάδες δεν θα ρυπαίνουν (όταν αγοραστούν από τους «ιδιώτες») !

Αποδεικνύεται περίτρανα πλέον ότι οι απαιτήσεις των ιδιωτών γίνονται πράξη!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.