Ενδιαφέρουσες ποικιλίες δαμασκηνιάς – Της Μάρθας Στ. Καπλάνογλου, Τεχνολόγου Γεωπόνου



Της Μάρθας Στ. Καπλάνογλου, Τεχνολόγου Γεωπόνου:

Η δαμασκηνιά καλλιεργείται σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος και κυρίως στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Στερεά Ελλάδα και στη Σκόπελο.

Είναι δένδρο που αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες και ευδοκιμεί σε όλα τα εδάφη, εκτός φυσικά από αυτά που νεροκρατούν και είναι βαριά.

Έχει οικονομική ζωή πάνω από τα 40 χρόνια και αρχίζει να δίνει καρπό από το πέμπτο χρόνο προοδευτικά αυξανόμενο σε ποσότητα.

Στην κρίσιμη περίοδο του καλοκαιριού θέλει πότισμα για να έχει μια σταθερά μεγάλη απόδοση

Στην Ελλάδα καλλιεργούνται Ευρωπαϊκές και Ιαπωνικές ποικιλίες δαμασκηνιάς τόσο για νωπή κατανάλωση όσο και για αποξήρανση και φυσικά Κορόμηλα , που και αυτά ανήκουν στα δαμάσκηνα.

Παραθέτουμε στο VIDEO που ακολουθεί μερικές αξιόλογες ποικιλίες που κυκλοφορούν.

Δίνοντας την εικόνα του φρούτου
Το κοινό και επιστημονικό όνομα
Την παραγωγικότητα του
Το σχήμα και το μέγεθος του καρπού.
Το χρώμα της σάρκας και του εξωτερικού φλοιού
Το άρωμα και την γεύση του
Την αντοχή στις μεταφορές
Την εποχή ωρίμανσης κ.α.

Η παρουσίαση των ποικιλιών γίνεται με την σειρά πρωιμότητας του δένδρου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.