Συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων της Δ.Ε.ΤΗ.Π. με τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκη



Το Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.ΤΗ.Π. πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δ.Ε.Η. Α.Ε. κ. Παναγιωτάκη Εμμανουήλ παρόντος του Βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Θεοφύλακτο Ιωάννη, την Πέμπτη 04/10/2018 στα κεντρικά γραφεία της Δ.Ε.Η.

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν η ανησυχία για τον περιορισμό των ωρών λειτουργίας του ΑΗΣ Καρδιάς καθώς και για την πορεία του έργου της 5ης μονάδας Πτολεμαΐδας και την διασύνδεσή της με την Τηλεθέρμανση.

Στην συνάντηση αναφέρθηκε ότι οι ώρες λειτουργίας των μονάδων 3 και 4 του ΑΗΣ εξαντλούνται εντός του έτους 2019 με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η θέρμανση της πόλης της Πτολεμαΐδας. Ειδικότερα οι υπολειπόμενες ώρες λειτουργίας της 3ης Μονάδας (4.003 ώρες) εξαντλούνται τον Μάρτιο 2019 και της 4ης Μονάδας (5.559 ώρες) εξαντλούνται τον Νοέμβριο 2019.

Ο κ. Παναγιωτάκης Ε. μας διαβεβαίωσε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για την επίτευξη παράτασης 32.000 ωρών ώστε να παραταθεί η λειτουργία τους ΑΗΣ Καρδιάς ως τον Νοέμβριο 2021, οπότε θα έχει λειτουργήσει η Μονάδα “ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 5” και θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα Δ.Ε.Η. και Δ.Ε.ΤΗ.Π. για την διασύνδεση της τηλεθέρμανσης με αυτήν.

Στην προσπάθεια αυτή όπως αναφέρθηκε θα πρέπει να συστρατευούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με συνεχείς παρεμβάσεις προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος για την λειτουργία της Τηλεθέρμανσης, από την οποία ωφελούνται οι κάτοικοι, το περιβάλλον, η εθνική και η τοπική οικονομία.

Ο κ. Παναγιωτάκης εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η Δ.Ε.Η. δεν θα αφήσει την πόλη της Πτολεμαΐδας χωρίς Τηλεθέρμανση και θα συμβάλει με κάθε τρόπο για την διασφάλισή της.

Το Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.ΤΗ.Π. εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του, τόσο στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Συμβούλου της Δ.Ε.Η. Α.Ε. κ. Παναγιωτάκη Εμμανουήλ, όσο και στον Βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Θεοφύλακτο Ιωάννη για την συμπαράστασή τους.

Τέλος αφού κατατέθηκε σχετικό υπόμνημα, προτάθηκε στον Πρόεδρο της Δ.Ε.Η. από το Σωματείο να επισκεφτεί την πόλη της Πτολεμαΐδας για να δει από κοντά το σύστημα της Τηλεθέρμανσης που είναι κατάκτηση του Δήμου μας και της Δ.Ε.Η. και πόσο αυτό συμβάλλει στην βιωσιμότητα της τοπικής κοινωνίας, στην βελτίωση του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομικών πόρων

Από το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δ.Ε.ΤΗ.Π.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.