ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας: Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα «Παρουσίαση Συστήματος Ηλεκτρονικής Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών»

Το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το κεντρικό ΤΕΕ, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ”, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ/ΤΔΜ (Μπουσίου & Εστίας 3, Κοζάνη).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνει αναλυτική παρουσίαση των νέων εφαρμογών από στελέχη του ΤΕΕ. Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλα τα μέλη του ΤΕΕ/ΤΔΜ, σε ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς, σε αρμόδιους υπαλλήλους των Υπηρεσιών Δόμησης και των τεχνικών υπηρεσιών των ΟΤΑ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα απλοποιείται και επιταχύνεται η διαδικασία για την έκδοση κάθε οικοδομικής αδείας. Θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά, με πλήρη διαφάνεια, χωρίς επαφή με τις υπηρεσίες και με διαρκή έλεγχο. Με το νέο σύστημα όλα τα δικαιολογητικά και οι μελέτες για την έκδοση Άδειας Δόμησης, θα υποβάλλονται και θα διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά. Ηλεκτρονικά ήδη γίνεται ο προσδιορισμός του ελεγκτή δόμησης από το σχετικό Μητρώο του ΥΠΕΝ, προκειμένου να πραγματοποιούνται οι προβλεπόμενες αυτοψίες κατά την ανέγερση του κτιρίου.

Το σύστημα e-Άδειες του ΥΠΕΝ αφορά κάθε είδους οικοδομικές άδειες, έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα του ν.4495/2017 και της Υπουργικής Απόφασης ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/48123/6983, βρίσκεται ήδη σε πιλοτική λειτουργία από τις 3/9/2018 για εξοικείωση των χρηστών του συστήματος και θα παραμείνει σε αυτή μέχρι τις 15/10/2018, οπότε και ξεκινά η πλήρη λειτουργία της εφαρμογής.

Για τη Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Μαυροματίδης

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.