Δυτική Μακεδονία: Παγκόσμια Ευρεσιτεχνία κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών – Του Αθ. Ζησόπουλου

Η Περιφερεια Δυτικής Μακεδονίας εχει στα συρταρια της την λύση για την φωτιά της Αττικής με το CHREOTECHINICs.

Προ μηνός υποβλήθηκε για χρηματοδότηση στην περιφέρεια ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ για κατασκευή πρωτοτύπου η Παγκόσμια Ευρεσιτεχνία κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών: με τα στοιχεία

Pub. No.: WO/2018/046973 International Application No.: PCT/GR2017/000048
Publication Date: 15.03.2018 International Filing Date: 09.08.2017

Διαβάζουμε απο την ελληνική μεταφραση.

Αερομεταφερόμενος αγωγός προσαρτημένος σε επίγειο δεξαμενή για μεταφορά νερού σε μεγάλη απόσταση για εναέρια πυρόσβεση και άρδευση.

Η κύρια ιδέα της εφευρεσης είναι η άντληση ύδατος απο μία δεξαμενή στην αρχή ενός αγωγού. Το άλλο άκρο του αγωγού ταξιδεύει εναέρια πάνω απο τους λόφους και τελικά εκχέει ύδωρ για την κατασβεση κάθε εστίας πυρός. H λύση της αερομεταφοράς ύδατος μέσω σωλήνα είναι μερικές χιλιάδες φορές πιο αποδοτική. Σε μια τυπική διάμετρο σωλήνα 16 ιντσών εκχέεται νερό στην δασοπυρκαγία 7281 κυβικά την ώρα ή 2427 φορές περισσότερο απο το ελικόπτερο. Η γενική διαλειτουργικότητα της εφεύρεσης είναι πολυ απλή. Το νερό αντλείται απο την δεξαμενή, μέσω της αντλίας και οδηγείται στον αερομεταφερόμενο αγωγό . Χιλιόμετρα μετά εκεί που καταλήγει ο αγωγός το νερό εκχέεται προς την φωτιά. Η ουσιώδης διαφορά είναι ότι ο αγωγός ίπταται υποκρεμάμενος απο δεκάδες ελικόπτερα τυπου drone. Ο αγωγός έχει και χρήσεις πρόληψης φωτιάς και άρδευσης.

Η Κοζανη εχει την λύση σε ολες τις δασικές φωτιές. Το ΤΕΙ έχει προσφέρει δωρέαν την εφευρεση στο Πολεμικό Ναυτικό και την ΕΛΒΟ και αναμένει. Ενδιάμεσα στην περιφερεια Δυτικής Μακεδονίας έχει υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης με τιτλο ΑΓΡΟΧΡΕΟΤΕΧΝΗ. Απο τις υπηρεσίες της εξαρτάται αν το εργοστασιο των Μεσων δασοπυρόσβεσης θα γίνει στην αγαπημενη μας Κοζανη. Το χρημα που έχω σπουδάσει δεν γνωρίζει όρια. Η Θεσσαλονίκη, Ο καναδάς και η Ρωσσία είναι πολύ κοντά (ΕΛΒΟ, CANADAIR και η Beriev Aircraft Company ).

Ζησόπουλος Αθανασιος

Η παγκοσμια αποκλειστικότητα παραγωγής πιστοποιείται εδώ:

Ονοματοδοσία

Λίγα έτη μετα την ίδρυση στου σύγχρονου ελληνικού κράτους o Roswell (1842) καθόρισε στο βιβλίο του PANTOLOGY τον όρο CHREOTECHNICS σαν περιλαμβάνοντα την Γεωργία, την Κατασκευή και τις συναλλαγές. Προέρχεται από τις λέξεις χρέος και τέχνη. Δυο δεκαετίες μετα ο όρος ήταν υποψήφιος για να ονοματίσει μια νέα βιομηχανία. Τελικά επελέγη ό ορός ECONOMY

Έτσι επαναδανεισθήκαμε τον όρο και τον χρησιμοποιούμε αμετάφραστο για προσέλκυση ενδιαφέροντος από το διεθνές τραπεζικό σύστημα.

Αρκετές δεκαετίες μετά στον προηγούμενο βήμα απελευθέρωσης της Μακεδονίας ο Ελληνικός στρατός προέλαυνε εκατοντάδες χιλιόμετρα και από πίσω ακολουθούσαν τσέλιγκες με μεγάλα κοπάδια που ψήνανε αρνιά μετα από κάθε μάχη. Εκείνα τα κοπάδια δεν είχαν στάνη. Εκατό έτη μετα σήμερα υλοποιούμε την κινητή στάνη. Η επιστημονική ανάγκη που την δημιούργησε είναι η υπερβόσκηση με επακόλουθη απειλή την ερημοποίηση. Το αγρόκτημα αποσυναρμολογείται και ξανασυγκεντρώνεται σε νέα θέση σε μια τέτοια απόσταση, όπου η υπερβόσκηση και το κρέας και το γάλα της παραγωγής γίνεται η βέλτιστα ή απλά εφικτά. Το κινητό αγρόκτημα έχει διάφορα συστήματα και υποσυστήματα αλληλοεπιδρώντα για να εκπληρώσει όλες τις περίπλοκες εργασίες που απαιτούνται για την αποτελεσματική, οικολογική, και κερδοφόρα εκτροφή βοοειδών. Το Mobifarm καλύπτει όλα τα ζωτικής σημασίας συστήματα εισόδου καλλιέργειας και παραγωγής. Αυτό το κινητό αγρόκτημα ερευνούμε και κατασκευάζουμε σήμερα. Στην επόμενη γενεά ο περήφανος τσέλιγκας δεν θα κληρονομεί στα παιδιά του ένα κοπάδι πρόβατα αλλά από ένα ECOMOBIFARM.

Με έναυσμα την οικολογική διάσταση του έργου ενισχύεται η χρήση τεχνολογίας στην πιο σοβαρή της μορφή που είναι τα προτιμησιακό αποκλειστικά δικαιώματα που δίνουν οι ευρεσιτεχνίες. Πέρα από την κινητή φάρμα θα προχωρήσουν και μερικά αλλά αγροτεχνολογικά προϊόντα όπως:

Ψηφιακή Αγροτοασφάλιση
Κινητη φαρμα
εναέρια άρδευση
Ζωήλατος οικονομία
Δειγματοληψία αγροτικών προιόντων
ιχθυοτροφία-γευσιγνωσία
Νεα μινιμαλιστικά αγροτικά εργαλεία

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Δυτική Μακεδονία: Παγκόσμια Ευρεσιτεχνία κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών – Του Αθ. Ζησόπουλου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.