Κινητοποίηση συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Ανείπωτη τραγωδία, οδύνη για όλη την Ελλάδα

Η χώρα μας σήμερα δοκιμάζεται σκληρά από την απώλεια τόσων ανθρώπων που προκάλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.

Στο τιτάνιο έργο της πυρόσβεσης που δίνουν εκατοντάδες πυροσβέστες αλλά και δυνάμεις της αστυνομίας, του λιμενικού και των ενόπλων δυνάμεων συμβάλουν με τις δικές τους δυνάμεις , ήδη από τις πρώτες ώρες, συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε συντεταγμένη κινητοποίηση ώστε να τεθούν εκτός λειτουργίας γραμμές Μέσης Τάσης του Δικτύου Διανομής προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της πυρόσβεσης. Ταυτόχρονα, συνεργεία του ΑΔΜΗΕ πραγματοποιούν ελέγχους (κυρίως στην περιοχή της Κινέττας ) στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης ώστε να γίνουν τα δέοντα.

Οι συνάδελφοι τεχνικοί ήταν σε ετοιμότητα για αποκατάσταση των ζημιών σε άμεση συνεργασία με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που είχαν τον πρώτο λόγο και παρείχαν –όταν το επέτρεπαν οι συνθήκες- άδεια πρόσβασης στα συνεργεία για να πραγματοποιήσουν εργασίες επιδιόρθωσης των ζημιών και αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης .

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί τους καταναλωτές που βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πληγεί να είναι προσεκτικοί όταν βλέπουν κατεστραμμένους στύλους, καλώδια και αγωγούς και να ενημερώνουν άμεσα τους υπεύθυνους. Ακόμη, ζητά την κατανόηση τους για τα προβλήματα που παρατηρούνται και τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση καθώς , όπως είναι αντιληπτό, άμεση προτεραιότητα έχουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης και πολιτικής προστασίας και το κρίσιμο έργο τους (ρίψεις νερού, μετακινήσεις και μεταφορές τραυματιών κλπ).

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και στον ΑΔΜΗΕ που εκπροσωπεί, εκφράζουν τη βαθύτατη οδύνη τους και τα συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων και επαναλαμβάνει ότι οι εργαζόμενοι τεχνικοί συνεχίζουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να συνδράμουν τις δυνάμεις πυρόσβεσης αλλά και επεμβαίνοντας όπου χρειάζεται για να βοηθήσουν τους κατοίκους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ η «ΕΝΩΣΗ », εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες που θρηνούν για τον άδικο χαμό των ανθρώπων από την πύρινη λαίλαπα.
Από την πρώτη στιγμή η πυροσβεστική , ο στρατός, εθελοντικές ομάδες αλλά και τα συνεργεία της ΔΕΗ, με όλες τις δυνάμεις τους προσπάθησαν να σώσουν ανθρώπινες ζωές αλλά και τις περιουσίες τους.

Συγχαρητήρια στους τεχνικούς συναδέλφους της ΔΕΗ για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε δίκτυα και κατοικίες και σε όλους όσους δώσαν τη δική τους μάχη με την πύρινη λαίλαπα για να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.