Το πανεπιστημιακό άσυλο υπάρχει επειδή οι Έλληνες είμαστε ανόητοι – Του Παπαδόπουλου Χαράλαμπου, καθηγητή Χημικού

Του Παπαδόπουλου Χαράλαμπου, καθηγητή Χημικού στο 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών:

Στις 3 Ιουνίου 2018 μετά τις 10 το βράδυ 30 κουκουλοφόροι αντιεξουσιαστές αφού ακινητοποίησαν ανάμεσα σε άλλα αυτοκίνητα κλούβα των ΜΑΤ γεμάτη αστυνομικούς πέταξαν ταυτόχρονα 30 βόμβες μολότωφ και οι αστυνομικοί κινδύνεψαν να καούν ζωντανοί. Οι κουκουλοφόροι εξόρμησαν από τον χώρο του πανεπιστημίου και πάλι από εκεί ξέφυγαν εκμεταλλευόμενοι το πανεπιστημιακό άσυλο.

Το πανεπιστημιακό άσυλο έγινε θεσμός με τον νόμο-πλαίσιο το 1982. Θεσμοθετήθηκε δηλαδή ότι οι αστυνομικές δυνάμεις δεν θα κυκλοφορούν στον χώρο του πανεπιστημίου γιατί έτσι θα υπάρχει στο πανεπιστήμιο «ακαδημαϊκή ελευθερία», «ελεύθερη επιστημονική αναζήτηση» και «ελεύθερη διακίνηση ιδεών». Και εμείς φυσικά τα χάψαμε γιατί τότε ήμασταν τόσο θαμπωμένοι από την σοσιαλιστική μας κυβέρνηση που ακόμα και να μας έφτυναν στο πρόσωπο θα το θεωρούσαμε τιμή μας.

Βλέπετε τι ανόητοι που είμαστε οι Έλληνες ; Μα ακριβώς για να υπάρχουν η επιστημονική αναζήτηση και η διακίνηση ιδεών και η απόδοση και η ποιότητα στα ελληνικά πανεπιστήμια θα πρέπει όλοι να νοιώθουν την μεγαλύτερη ασφάλεια και άρα θα πρέπει στους πανεπιστημιακούς χώρους να είναι εμφανής η παρουσία της αστυνομίας ή κάποιας security. Δηλαδή σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου που κυκλοφορούν ελεύθερα στους πανεπιστημιακούς χώρους οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν ούτε ελεύθερη επιστημονική αναζήτηση, ούτε ελεύθερη διακίνηση ιδεών; Τολμάει κανείς να το ισχυριστεί ;

Στέλνει ο ελληνικός λαός τα παιδιά του να σπουδάσουν στα πανεπιστήμια κι εμείς στο όνομα της «δημοκρατίας» μας τα αφήνουμε απροστάτευτα στα χέρια του οποιουδήποτε εγκληματία. Στέλνει ο ελληνικός λαός τα παιδιά του να σπουδάσουν στα πανεπιστήμια και βρίσκονται μπροστά σε ξυλοδαρμούς, βίαιες διακοπές μαθημάτων, καταλήψεις αιθουσών και ολόκληρων κτηρίων, κάψιμο σπουδαστηρίων, ελεύθερη κυκλοφορία εύφλεκτων υλών, εκρηκτικών, πυρομαχικών, διακίνηση ναρκωτικών. Τολμάει φοιτητής ή φοιτήτρια να κυκλοφορήσει βραδινές ώρες στην πανεπιστημιούπολη της Θεσσαλονίκης ; Μόνο η ζημιά από το κάψιμο του Σπουδαστηρίου Ευρωπαϊκού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ανερχόταν σε 500 χιλιάδες ευρώ. Ας ρημάζουν ελεύθερα μέσα στα πανεπιστήμια γιατί ο ελληνικός λαός έχει συνηθίσει να πληρώνει.

Στις ΗΠΑ και στην ΕΕ που δεν έχουν βέβαια το πανεπιστημιακό άσυλο η δημοκρατία τους συνδέεται με την υψηλή ποιότητα που έχουν τα πανεπιστήμιά τους. Στην Ελλάδα είναι μυστήριο πως η δημοκρατία μας βουλιάζει σταθερά την ποιότητα των πανεπιστημίων μας. Τι επίπεδο είχαν τα ελληνικά πανεπιστήμια πριν 40 χρόνια και που κατάντησαν πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Για την κατάντια των πανεπιστημίων μας λέτε να φταίει η υπερβολικά ελεύθερη διακίνηση ιδεών που έχουμε με το πανεπιστημιακό άσυλο ;

Πριν λίγους μήνες ειπώθηκε το επιχείρημα «το πρόβλημα με το πανεπιστημιακό άσυλο πρέπει να το λύσουν μόνοι τους οι φοιτητές». Δηλαδή με απλά λόγια οι φοιτητές θ’ αφήσουν την προσοχή τους από τα μαθήματα και θα ασχολούνται με τους εγκληματίες, τους εμπόρους ναρκωτικών, με τους αντιεξουσιαστές, με τον κάθε παράνομο που έχει για καταφύγιο τους πανεπιστημιακούς χώρους. Βλέπετε την υποκρισία ; Υποτίθεται ότι θέσπισαν το πανεπιστημιακό άσυλο για να είναι οι φοιτητές αφοσιωμένοι στην επιστήμη τους και τώρα λένε ότι πρέπει αυτοί να φροντίζουν να είναι ασφαλείς οι πανεπιστημιακοί χώροι. Ποιος είναι τόσο ανόητος για να μην καταλαβαίνει ότι αυτό είναι υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης ;

Από τα επιχειρήματα-πυροτεχνήματα καταλάβατε ότι καμία κυβέρνηση δεν έχει την διάθεση να καταργήσει το κακώς θεσμοθετημένο πανεπιστημιακό άσυλο ; Κι ας έχουν διαπιστώσει ότι σε τίποτα δημοκρατικό και προοδευτικό δεν βοηθάει αλλά μόνο στο να βρίσκουν καταφύγιο στους πανεπιστημιακούς χώρους οι πάσης φύσεως εγκληματίες. Βλέπετε πόσο ενδιαφέρονται για τα παιδιά μας ; Βέβαια τα παιδιά των περισσότερων που κυβερνούν την Ελλάδα σπουδάζουν ή θα σπουδάσουν στα ασφαλή και καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού και δεν τους πειράζει που δεν έχουν πανεπιστημιακό άσυλο.

Δυστυχώς σε μας τους Έλληνες επαληθεύονται τα λόγια του Ευαγγελίου «ενώ ισχυρίζονται ότι είναι σοφοί έγιναν μωροί και ανόητοι»(Ρωμ.1,22). Ξέρετε το αστείο είναι ότι όταν κηρύχθηκε το Ευαγγέλιο στους προγόνους μας που ζητούσαν σε όλα την σοφία τους φάνηκε ανόητο που σταυρώθηκε ο Χριστός και πίστεψαν στην αρχή ελάχιστοι. Τελικά αποδείχθηκε ότι ανόητοι ήμασταν εμείς οι Έλληνες επειδή κάθε κυβέρνηση μπορεί να μας πάει όπου θέλει αρκεί στα λόγια της να έχει τις λέξεις «δημοκρατία», «ελευθερία», «ισότητα», «πρόοδος» γιατί κάνουμε την ανοησία να ακούμε τα λόγια τους και να μην βλέπουμε τα έργα τους.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Το πανεπιστημιακό άσυλο υπάρχει επειδή οι Έλληνες είμαστε ανόητοι – Του Παπαδόπουλου Χαράλαμπου, καθηγητή Χημικού

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.