Ανακοινώσεις φορέων και συλλόγων για το συλλαλητήριο της Μακεδονίας στην Κοζάνη

Το Επιμελητήριο Κοζάνης στηρίζει το Συλλαλητήριο για την Ελληνικότητα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στην Κοζάνη (5/7/2018)

Το Επιμελητήριο Κοζάνης στηρίζει το Συλλαλητήριο για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και τη μη εκχώρηση του ονόματος αυτής με κανένα τρόπο στη γειτονική χώρα των Σκοπίων, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018 και ώρα 20:00 στην κεντρική Πλατεία της Κοζάνης .

Υπενθυμίζει δε για άλλη μια φορά στα μέλη και στους πολίτες ότι με ψήφισμά του έλαβε ήδη θέση για το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, εκφράζοντας την άποψη ότι «πρωτίστως για το Εθνικό συμφέρον, αλλά και την ενδυνάμωση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων και συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών, δεν θα πρέπει να υπάρξει σύνθετη ονομασία με τον όρο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Με τη γειτονική χώρα θα πρέπει να επιτευχθεί μεγαλύτερη σύσφιξη των διμερών σχέσεων προς όφελος της ειρήνης, της σταθερότητας, της ανάπτυξης και των επιχειρηματικών συνεργασιών, με την προϋπόθεση να μην υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα για αναφορές, έργα και διεκδικήσεις αλυτρωτικού χαρακτήρα από πλευράς της. Το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα πρέπει να παραμείνει αδιαπραγμάτευτο, καθώς η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι μία και ΕΛΛΗΝΙΚΗ.»

Καλεί, ακόμη, τα μέλη να δώσουν το «παρών» και στο συλλαλητήριο στην Κοζάνη διατρανώνοντάς μαζί με όλη την κοινωνία και τους φορείς του τόπου μας την αντίθεση όλων μας στην εκχώρηση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στη γειτονική χώρα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΡΡΗΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης δεν μένει αμέτοχος απέναντι σε ένα μείζον εθνικό ζήτημα, την εξέλιξη του οποίου παρακολουθεί με έντονη ανησυχία ο Ελληνικός λαός.

Στηρίζει και συμμετέχει στην πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου της Πέμπτης 05 Ιουλίου 2018 και ώρα 20:00 στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Για το λόγο αυτό καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν ενεργά στο συλλαλητήριο, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε χρήση του όρου «Μακεδονία» από το κράτος των Σκοπίων.

Χαμένοι αγώνες είναι μόνο αυτοί που δεν δίνονται.

Ο Πρόεδρος
Χριστοφορίδης Γεώργιος

Ο Γ. Γραμματέας
Τριανταφύλλου Ζήσης


ΤΟ.ΣΥ.Ν ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ – Συμμετέχουμε και στηρίζουμε το Συλλαλητήριο της Πλατείας στην Κοζάνη.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε το Συλλαλητήριο και την συγκέντρωση αντίδρασης κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Μακεδονία και Ελλάδα είναι το ίδιο και δεν συμφωνούμε στην χρήση της λέξης Μακεδονίας από κανέναν που δεν έχει σχέση με την Ελλάδα και από κανέναν που δεν έχει σχέση με την Μακεδονία.

Η Ιστορία μας δεν ξεπουλιέται όπως δεν ξεπουλιέται και το όνομα μας.

Όλοι στο Συλλαλητήριο της Πλατείας στην Κοζάνη την Πέμπτη 05 Ιουλίου 2018 στις 20:00μ.μ.

Μακεδονία – Μέγας Αλέξανδρος – Κοζάνη – Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.