Περιφέρεια: «Σταματήστε κ. Μακρή να περιφέρετε την άγνοιά σας και δείξτε λίγο σεβασμό στους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας» – Απάντηση της Ραχήλ Μακρή

diaxeirisi_aporrimmaton-kozani

Άλλο αστικά απορρίμματα κι άλλο επικίνδυνα τοξικά απόβλητα

Δε συνηθίζουμε να μπαίνουμε σε διαδικασίες ανταπαντήσεων και ιδιαίτερα όταν αυτές αφορούν σε ανακοινώσεις που στερούνται οποιασδήποτε αλήθειας. Θα το κάνουμε για μια και τελευταία φορά με την ανακοίνωση της Ραχήλ Μακρή με τίτλο «Η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, υπέγραψε την ταφή τοξικών αποβλήτων της ΔΕΗ, ναι ή όχι;», καθώς σχετίζεται με το σοβαρότατο θέμα της υγείας των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας, την προστασία του περιβάλλοντος, το μέλλον της περιοχής και με τέτοια θέματα δεν επιτρέπουμε να «παίζει» κανείς.

Υπενθυμίζουμε, λοιπόν, στην κ. Μακρή, αν και όφειλε να γνωρίζει, ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο Περιφερειάρχης προσωπικά, έδωσε έναν τεράστιο αγώνα και κατάφερε με την απόφαση 1682/2016 του Συμβουλίου της Επικρατείας να ακυρώσει απόφαση της τότε Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ν. Γιαννακοπούλου, υπ’ αριθμ. πρωτ. οικ. 175510/14.10.2014, με τίτλο «Έγκριση Τεχνικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΤΕΠΕΜ)» για την εγκατάσταση απόθεσης και διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων σε περιοχή των Ορυχείων Καρδιάς της Δ.Ε.Η. Α.Ε.», που καθιστούσε τα ορυχεία της ΔΕΗ τόπο ταφής των επικινδύνων αποβλήτων σχεδόν όλης της χώρας.

Αυτό σημαίνει ότι απομακρύνθηκε οριστικά η απειλή να καταλήξουν επικίνδυνα τοξικά απόβλητα από όλη την Ελλάδα στη Δυτική Μακεδονία και να υποβαθμιστεί επιπρόσθετα το περιβάλλον της περιοχής.

Σε ότι αφορά στο θέμα της Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΜΕΑ) που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, πάλι πιάνουμε την κ. Μακρή «αδιάβαστη», καθώς ως υπάλληλος του Υπουργείου Περιβάλλοντος όφειλε να γνωρίζει πως η ΜΕΑ δεν έχει καμία σχέση με τα επικίνδυνα και τοξικά απόβλητα, αφού αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων στη χώρα.

Να της συστήσουμε, δε, να ελέγχει καλύτερα τις πληροφορίες της πριν βιαστεί να γράψει, καθώς ο Περιφερειάρχης δεν ήταν παρών στα εγκαίνια, πολύ δε περισσότερο «αγκαζέ», αφού βρισκόταν στην Αθήνα σε προγραμματισμένες συναντήσεις, ενόψει του συνεδρίου παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Άλλο αστικά απορρίμματα κ. Μακρή κι άλλο επικίνδυνα και τοξικά απόβλητα. Σταματήστε να περιφέρετε στον τύπο την άγνοια σας και δείξτε λίγο σεβασμό στους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας που κάποτε σας τίμησαν με την ψήφο τους.

Απάντηση της πρώην Βουλευτή και Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης, Ραχήλ Μακρή, στον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας.

Κύριε Καρυπίδη, σας έθεσα ευθέως και δημοσίως συγκεκριμένο, ξεκάθαρο ερώτημα (http://bit.ly/2u9u5F2).

Απάντηση δεν έλαβα. Λογικό, βέβαια, από αυτούς που δύο χρόνια τώρα το μόνο που πράττουν είναι να δημιουργούν εντυπώσεις με εκδρομές στα Υπουργεία και επισκέψεις Υπουργών του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που θυμίζουν μπουλούκι περιοδεύοντος θιάσου.

Καλό θα ήταν λοιπόν, να σταματήσετε τις υπεκφυγές και να απαντήσετε στο ερώτημα που έθεσα, δίνοντας στην δημοσιότητα την σκανδαλώδη σύμβαση εκχώρησης της διαχείρισης των απορριμμάτων της Δ. Μακεδονίας στον εθνικό εργολάβο.

Έτσι, θα μάθουμε αυτοί που «διαθέτουμε άγνοια», αν ισχύουν οι καταγγελίες της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ και θα λάβουμε απαντήσεις στα ερωτήματα που είχαμε θέσει ως εκπρόσωποι των πολιτών του Ν. Κοζάνης στο κοινοβούλιο. Ερώτηση που ποτέ δεν απαντήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Αν δυσκολεύεστε και μπερδεύεστε με το ερώτημα μου, μπορείτε να ενημερωθείτε από την ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης που με το από 9 Ιουνίου 2015, Δελτίο Τύπου της με τίτλο, «Οι τοπικές κοινωνίες δεν έχουν ανάγκη από φαραωνικά έργα αποικιοκρατικού χαρακτήρα» ξεκάθαρα καταγγέλλουν «την δέσμευση για την ταφή τοξικών αποβλήτων της ΔΕΗ και την αύξηση κινδύνου για την επιμόλυνση των εδαφών σε μία ήδη επιβαρυμένη περιοχή».

Μέχρι την δημοσίευση της σύμβασης που υπογράψατε, πάντα.

Ραχήλ Μακρή
Πρώην Βουλευτής – Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.