Επιστολή του Σ.Υπ.ΟΤΑ Ν. Κοζάνης προς τον Διοικητή του ΕΦΚΑ για τους ανταποκριτές του ΟΓΑkozani_zografia

Αξιότιμε κ. Διοικητά,

Θα θέλαμε κατ’ αρχήν να σας συγχαρούμε για την ανάληψη των καθηκόντων σας ως διοικητής του νέου οργανισμού.

Η πλειονότητα των Ανταποκριτών ΟΓΑ στο Ν. Κοζάνης είναι μέλη του Συλλόγου μας και επί σειρά ετών υπό αντίξοες συνθήκες, προσέφεραν & συνεχίζουν να προσφέρουν πολύ σημαντικό έργο και με πολύ μικρό κόστος στον Οργανισμό, ως συνδετικός κρίκος ενημέρωσης και εξυπηρέτησης μεταξύ του Οργανισμού και του αγροτικού πληθυσμού της Χώρας μας.

Όπως ήδη έχουμε ενημερωθεί, με τις διατάξεις του αρθ.42, παρ.4 του ν.4445/2016 οι ανταποκριτές εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους μέχρι την έκδοση του Οργανισμού του ΕΦΚΑ.

Επίσης στις 13/02/2017 με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΟΓΑ, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, ενημερώνουν τους Ανταποκριτές ΟΓΑ ότι καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την πληρωμή της αμοιβής των ανταποκριτών του ΣΤ’ διμήνου 2016, το συντομότερο δυνατόν.

Δυστυχώς από τότε οι συνάδελφοι δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση σχετικά με:
α) Ποιά προβλέπεται να είναι η θέση τους και τα καθήκοντά τους στον νέο οργανισμό του ΕΦΚΑ.
β) Ποιές ενέργειες γίνονται, που οφείλεται η καθυστέρηση και πότε θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις των ανταποκριτών για το ΣΤ’ δίμηνο του 2016.
γ) Ποιές ενέργειες γίνονται και εάν θα υπάρξει εκ νέου καθυστέρηση για την αποζημίωση των ανταποκριτών του Α’ διμήνου 2017.
δ) Εάν θα υπάρξουν αλλαγές στο ύψος και τον τρόπο καταβολής της αποζημίωσης των ανταποκριτών.
ε) Εάν θα υπάρξουν αλλαγές στην πάγια αποζημίωση του άρθρου 17 του Ν.2150/1993, η οποία καταβάλλεται κατά το χρόνο απαλλαγής τους από τα εν λόγω καθήκοντα.

Είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε πως οι ανταποκριτές του ΟΓΑ καταβάλλουν ιδιαίτερα μεγάλη προσπάθεια για την επιτυχή εκτέλεση των καθηκόντων τους, ιδίως στις εποχές που οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ έχουν επωμιστεί πολλαπλά καθήκοντα λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ελπίζουμε στην άμεση ανταπόκριση στα ερωτήματά μας, και σας ευχόμαστε καλή συνεργασία και δημιουργική θητεία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.