Επανένταξη Δισερή, Κυριακίδη στην παράταξη Κοσματόπουλου, επεισοδιακή ανεξαρτητοποίηση Παπαγεωργίουluhyglgiugygliyu

Με την επίσημη ανακοίνωση της επανένταξης στο συνδυασμό της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων Ευθύμιου Δισερή και Θεόδωρου Κυριακίδη, που είχαν ανεξαρτητοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα (από 22/7 ο πρώτος, από 23/10 ο δεύτερος), ξεκίνησε η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού για το έτος 2015, την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζήνων Παπαδημητρίου, οι δυο ως άνω σύμβουλοι υπέβαλλαν αίτηση επανένταξης στο συνδυασμό «Δύναμη Ευθύνης», που έγινε αποδεκτή από το σύνολο των παρόντων συμβούλων της πλειοψηφίας στην ειδική συνεδρίαση της παράταξης (τυπικά οι ισορροπίες διοικούσας παράταξης και αντιπολίτευσης διαμορφώνονται πλέον σε 13-13, πλέον του δημάρχου που δεν έχει δικαίωμα ψήφου).

Σε αντίθεση με το γενικότερο συναινετικό κλίμα στους κόλπους της πλειοψηφίας από τις επανεντάξεις, ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του συμβούλου της Θεόδωρου Παπαγεωργίου που εξήγησε τους λόγους της ανεξαρτητοποίησής του από την παράταξη, σε συνέχεια της ανάλογης επιστολής που είχε αποστείλει στην ολομέλεια της συνεδρίασης στις 9.12.2015. Στα βασικά σημεία τριβής αρχικά ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη στάση ορισμένων συμβούλων προερχόμενων από το Βελβεντό, στην έλλειψη συντονισμού και συζήτησης θεμάτων στις προσυνεδριάσεις (τεχνικό πρόγραμμα, αλλαγή εταιρείας λογισμικού, μεταφορά δημαρχείου), στην έλλειψη σεβασμού στο έργο των συνεργατών συμβούλων από το δήμαρχο και στις πολλές αχρείαστες …εμφανίσεις του δημάρχου στα ΜΜΕ (όπως και στην «αποκαθήλωσή» του).

Στην απάντησή του ο δήμαρχος ανέφερε ότι «η ομάδα της δημοτικής αρχής είναι αποφασισμένη να κάνει “άλματα” και δεν θα μπορέσουν τα “βαρίδια” να πάνε το δήμο πίσω», αφήνοντας αιχμές για τον κ. Παπαγεωργίου ότι έκανε σαμποτάζ και για το «εδαφολογικό» (εργαστήριο). Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, η συζήτηση ξέφυγε τελείως, όταν ο δήμαρχος αναφερόμενος στα στοιχεία που του έδινε ο Παπαγεωργίου σαν πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, μίλησε ότι δινόταν σε «κωλόχαρτο», ενώ συνεχίζοντας για την τωρινή στάση του, τον δικαιολόγησε -με δόση ειρωνείας- ότι «ενεργεί εν “αναβρασμώ ψυχής” (“εν βρασμώ ψυχής” είναι το σωστό) και ότι σύντομα και αυτός θα επανέλθει στην ομάδα». Ακραία σκληρή, «όπου φτύνω δεν γλύφω», ήταν η ανταπάντηση του Παπαγεωργίου, που «απογείωσε» την …«ωραία ατμόσφαιρα»…

Η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, περιστράφηκε κυρίως σε θέματα (3 τον αριθμό) που αφορούσαν την υποχρεωτική αντικατάσταση του συμβούλου Θεοδώρου Παπαγεωργίου από τις θέσεις ευθύνης που κατείχε, ενώ από το σύνολο των οκτώ (8) θεμάτων της συνεδρίασης αναβλήθηκε η συζήτηση  των τριών (3), λόγω αιτιολογημένης απουσίας του εισηγητή (αντιδημάρχου Δημάρχου Κουκάλη).

Έτσι κατά πλειοψηφία σε τροποποίηση της υπ’ αριθ. 291/2014 απόφασης, είχαμε την αναπλήρωση του Θεοδώρου Παπαγεωργίου από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση (όπου ήταν πρόεδρος) με τον Θεόδωρο Κυριακίδη, ενώ με δεύτερη ψηφοφορία επί του ιδίου θέματος, καθήκοντα προέδρου της Κοινωφελούς ανατέθηκαν στη σύμβουλο Παναγιώτα Μαλιούρα και αντιπροέδρου στον Μιλτιάδη Ζορμπά.

Ομοίως κατά πλειοψηφία, σε τροποποίηση της απόφασης 352/2014 τη θέση του Θεόδωρου Παπαγεωργίου στην Οικονομική Επιτροπή καταλαμβάνει ο Θωμάς Παπαστέργιος και, σε τροποποίηση της απόφασης 288/2014, τη θέση του Θεόδωρου Παπαγεωργίου στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής καταλαμβάνει ο Θεόδωρος Κυριακίδης.
ΥΓ 1. Μεταφέρουμε -κατόπιν έμμεσης παραίνεσης- τη δήλωση στην ολομέλεια του δημάρχου Θανάση Κοσματόπουλου, σχετικά με την κατάσταση των οικονομικών του δήμου, που έχει ως εξής:

«Η οικονομική κατάσταση του δήμου δεν είναι απλώς δύσκολη, αλλά τραγική. Μας έχουν δεσμεύσει χρήματα που κάθε μέρα αυξάνονται και μπορεί να ξεπεράσουν και το 1.000.000 €. Και μάλιστα δεν ξέρω αν ευθύνονται και κάποιοι…» συμπληρώνοντας διευκρινιστικά ότι «τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις έρχονται κάθε μέρα, ενώ υπάρχουν δεσμεύσεις χρηματικών ποσών από λογαριασμούς στις τράπεζες, όπως η υπόθεση του πρώην δήμου Βελβεντού όπου η εταιρεία Ζευς μας δέσμευσε από 70.000 € σε 4 τράπεζες και άλλα τόσα είναι δεσμευμένα από το κληροδότημα Δελβίζη, και δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις υποτροφίες…».

2. Του δημάρχου, που έδειξε ενοχλημένος από το προηγούμενο δημοσίευμά μας περί  «Παρενεργειών από την αποδόμηση της παράταξης Κοσματόπουλου». Θα ανησυχούσαμε αν δεν ενοχλούνταν…

3. Απουσίαζε από τη συνεδρίαση ο έτερος πρόσφατα ανεξαρτητοποιηθείς σύμβουλος της πλειοψηφίας Φώτης Ζυγούρης, που λίγες ώρες νωρίτερα είχε τελέσει πολιτικό γάμο στην Κοζάνη ενώπιον του δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, με μάρτυρα-ανάδοχο τον περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη. Τις ευχές μας…

4. Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους!

Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Επανένταξη Δισερή, Κυριακίδη στην παράταξη Κοσματόπουλου, επεισοδιακή ανεξαρτητοποίηση Παπαγεωργίου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.