Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2015 από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας



«Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…!».
      
Για τέταρτη  συνεχόμενη χρονιά η Δημόσια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας διοργάνωσε  Καλοκαιρινή  Εκστρατεία Ανάγνωσης   και δημιουργικότητας  σε συνεργασία φέτος με την Εθνική Βιβλιοθήκη και το  Future Library.
      
Ένα γεμάτο  καλοκαίρι με   δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά  εργαστήρια που γέμισαν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών.

Το σκηνικό άλλαζε συνεχώς και έτσι η βιβλιοθήκη μας από  χώρο ανάγνωσης και δανεισμού βιβλίων μετατρέπονταν  καθημερινά σε κάτι άλλο.   
 
Ξεκινώντας τις εκδηλώσεις τα παιδιά μπήκαν στη μηχανή του χρόνου ταξιδέψανε και απολαύσανε ταινίες από την εποχή του βωβού Κινηματογράφου έως και τον σύγχρονο. Μεταφέρθηκαν στην προϊστορική εποχή, όπου ανάψανε φωτιές, γίνανε μικροί κηπουροί, δημιούργησαν αρωματικό κήπο, ταξιδέψανε στην φανταστική χώρα των ζώων, δραματοποιήσανε μύθους του Αισώπου, κάνανε τη Βιβλιοθήκη διάδρομο απογείωσης , πήρανε στα χέρια τους πινέλα  χρώματα  και δημιουργήσανε  τον δικό τους πίνακα ζωγραφικής, βγήκανε πάνω  σ΄ ένα πειρατικό καράβι  στην εποχή των πειρατών.  Στο τέλος  ακόμα και Ζαχαροπλαστείο έγινε η βιβλιοθήκη μας φτιάχνοντας  υπέροχα σπιτάκια με μπισκότα και καραμέλες.
      
Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας πραγματοποίησε από τις 23 Ιουνίου έως και τις 20 Αυγούστου 2015   26 (είκοσι έξι) εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 1268 παιδιά, 54 ενήλικες,  ενώ δανείστηκαν  1693 βιβλία.
       
Όλες οι εκδηλώσεις της   πραγματοποιήθηκαν με την  εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικών και άλλων πνευματικών ανθρώπων της τοπικής μας κοινωνίας τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους μικρούς μας αναγνώστες  και όλους  τους ενήλικες  που ανταποκρίθηκαν με τόσο ενθουσιασμό στο κάλεσμά μας και συμμετείχαν ενεργά στις εκδηλώσεις μας, καθώς και σε όσους χορηγούς  βοήθησαν στην πραγματοποίηση των δράσεων.
       
Τέλος, ευχαριστούμε  τα ΜΜΕ (έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ραδιοφωνικούς σταθμούς) Σιάτιστας, Βοΐου και Κοζάνης για την πολύτιμη συμβολή τους στην  προβολή των εκδηλώσεων  και την ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με τις δραστηριότητές μας. Όλο το ιστορικό των δράσεών μας έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης:  www.siatistabibl.gr .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.