Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης σε διήμερο σεμινάριο στην Αθήνα για την Ενέργεια



Στο διήμερο σεμινάριο με θέμα: «Σχεδιάζοντας τη Μετάβαση προς Ενεργειακά Αποδοτικές Πόλεις – Εξοικονόμηση Ενέργειας σε επίπεδο Δήμων και Δημοτών», συμμετείχε ο Δήμος Κοζάνης με εκπροσώπους του, αιρετούς και υπαλλήλους.
     
Το σεμινάριο, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα, έλαβε χώρα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και ήταν μία διοργάνωση του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων (ΔΕΠΠ), σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, την Τεχνόπολη, την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Άνεμος Ανανέωσης» και το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας. Έχει την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
    
Το ‘παρών’ στο σεμινάριο έδωσαν ο Αναπληρωτής Υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης, περιβάλλοντος και ενέργειας, Γ. Τσιρώνης, ο Γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και  ΕΣΠΑ, Α. Χαρίτσης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ο Αντιδήμαρχος Αστικής Υποδομής, Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή του Δήμου Αθηναίων, Γ. Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Άνεμος Ανανέωσης» Ν. Χρυσόγελος, η Διευθύντρια Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ Ελλάδας, Όλγα Δρόσου, εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ, Δήμων του ΔΕΠΠ και άλλων φορέων.
     
Ο Δήμαρχος Κοζάνης και Πρόεδρος του ΔΕΠΠ, Λευτέρης Ιωαννίδης, αναφέρθηκε στην πορεία του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων, στους στόχους και τις δράσεις του, στο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από πολλούς Δήμους της χώρας για συμμετοχή τους σε αυτό, και τόνισε πως αποτελεί πρόκληση η αποδοτικότερη λειτουργία του.
     
Στα εργαστήρια συμμετείχαν στελέχη της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι θεσμικών και επιστημονικών φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς και πολίτες.
     
Στόχοι του σεμιναρίου ήταν η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των αναγκών των Δήμων και των δεξιοτήτων του πολιτικού και διοικητικού προσωπικού σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και προώθησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η υλοποίηση σχεδίων δράσης για την αειφόρο ενέργεια, η ενσωμάτωση τεχνολογιών εξοικονόμησης και ΑΠΕ σε κτίρια, η ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών, η προώθηση των βιώσιμων δημόσιων συμβάσεων και των συμβάσεων ενεργειακής απόδοσης και η γενικότερη ευαισθητοποίηση για τα οφέλη της εξοικονόμησης ενέργειας.
     
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου λειτούργησε, επίσης, η ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Ο κόσμος που μας περιβάλλει… Η ομορφιά και η φθορά του», μία κοινή δράση των πόλεων του ΔΕΠΠ, η οποία εγκαινιάστηκε στην Κοζάνη, μεταφέρθηκε στην Αθήνα και στη συνέχεια πρόκειται να ταξιδέψει και στις υπόλοιπες πόλεις του Δικτύου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.