Παρουσία πλήθους κόσμου ξεκίνησε 1η Γιορτή Πολυγλωσσίας του Δήμου Κοζάνης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

Μια Γιορτή συνανθρωπίας, χαράς και επικοινωνίας σε έναν συμβολικό χώρο της πόλης της Κοζάνης με εκπαιδευτικούς, παιδιά, γονείς και τον Δήμο.

Οι Γιορτές Πολυγλωσσίας οργανώνονται γύρω από βιωματικά δρώμενα, διαλέξεις, πολυγλωσσικά εργαστήρια, διαπολιτισμικά σεμινάρια που αφορούν στο σύνολό τους στην επαφή των Γλωσσών και των Πολιτισμών. Η έναρξη της Γιορτής έδωσε την ευκαιρία να συναντηθούν σχολεία από τις διάφορες δημοτικές κοινότητες του Καλλικρατικού Δήμου Κοζάνης (1ο Δημοτικό Κοζάνης «Γ. Κονταρής», 13ο Δημοτικό Κοζάνης, Δημοτικό Δρεπάνου, Δημοτικό Αιανής και 2ο Δημοτικό Κρόκου).

Γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια των γειτονιών του κόσμου, άκουσαν πολυγλωσσικές αφηγήσεις και τραγούδησαν όλοι μαζί μουσικές του κόσμου.

Περισσότερες από 15 γλώσσες ανέδειξαν ένα κλίμα συνανθρωπίας και βαθύτερου πολιτισμού στο κέντρο της πόλης με εκπαιδευτικούς που άνοιξαν τις πύλες του σχολείου στην κοινωνία.

Η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ κα Φανή Φτάκα – Τσικριτζή άνοιξε τη γιορτή παρουσιάζοντας συνολικά το πρόγραμμα «Αφύπνιση στις γλώσσες και τους πολιτισμούς του Δήμου Κοζάνης, ενώ η επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος κ. Μουμτζίδου Αργυρώ έδωσε τις αφετηρίες  και τις προοπτικές του προγράμματος, το οποίο αποτελεί ένα πλέγμα συνεργασιών μεταξύ των φορέων –των εκπαιδευτικών-των κοινοτήτων-του Δήμου –των Γονέων .

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν:

Τον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης «Γ.Κονταρής» κ. Νικόλαο Μπλάντζα καθώς και τις εκπαιδευτικούς του ίδιου σχολείου κ. Κατερίνα Παρλάντζα και κ. Μαριάνθη Χρηστίδου, τον εκπαιδευτικό του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης κ. Κώστα Χρυσάκη, τις εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κρόκου κ. Ελπίδα Κάμπερ και κ. Σοφία Μπινέλα και την εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Δρεπάνου κ. Μαρίνα Γκουτζιουρέλα.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το βράδυ. Ενημερωθείτε αναλυτικά από την ιστοσελίδα του ΟΑΠΝ στη διεύθυνση:
www.oapnkozanis.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.