12ος στη λίστα των καλύτερων Ελλήνων μαραθωνοδρόμων για το 2015 ο Νίκος Νεοφώτιστος του ΣΔΥ Κοζάνης – Διάκριση και για τη Μαρία Μπρέτσα12ος στη λίστα των καλύτερων Ελλήνων μαραθωνοδρόμων όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα για το έτος 2015, εμφανίζεται ο αθλητής του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κοζάνης (ΣΔΥΚ) Νίκος Νεοφώτιστος, με την επίδοση του 2:45:49 στο μαραθώνιο του Παρισιού στις 12 Απριλίου. Οριακά στη ανάλογη λίστα των γυναικών βρίσκεται και η αθλήτρια του ΣΔΥΚ Μαρία Μπρέτσα με την επίδοσή της σε καθαρό χρόνο 3:59:20 στον μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης στις 5 Απριλίου.
 
Για την κατάρτιση της λίστας λαμβάνονται υπόψη όλα τα αποτελέσματα από όλους τους αναγνωρισμένους Μαραθώνιους που διεξάγονται στον κόσμο. Μέχρι στιγμής αγώνες που έχουν Έλληνες με επιδόσεις εντός των ορίων της λίστας, έχουν γίνει εκτός από το εξωτερικό, στη Θεσσαλονίκη, στο Ναύπλιο, στη Μεσσήνη και στη Ρόδο.

Υπολογίζονται για την καταχώρηση στις σχετικές λίστες, οι επιδόσεις μέχρι 3 ώρες για τους άνδρες (76 δρομείς μέχρι τώρα για το 2015), και μέχρι 4 ώρες για τις γυναίκες (65 δρομείς), όπως έχει καθιερωθεί από το Running News.gr.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι στη λίστα των ανδρών μαραθωνοδρόμων και στην 38η θέση βρίσκεται ο Δημήτρης Κουτσουμπίδης του ΣΔΟ Εορδαίας, με την επίδοσή του 2:52:48 στον μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης στις 5 Απριλίου.

Γ.Μ./mikrovalto.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.