Δήμος Κοζάνης: Εβδομάδα Περιβάλλοντος – Δείτε τις δράσεις για 5, 6 και 7 Ιουνίου



Οι εβδομαδιαίες  περιβαλλοντικές εκδηλώσεις του Δήμου Κοζάνης με αφορμή την 5η Ιουνίου-Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σήμερα 5 Ιουνίου συμμετέχουμε στην Πανευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς ασανσέρ. Κλείνουμε συμβολικά το ασανσέρ στο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης από τις 11.00 πμ έως τις 12.00. Καλούμε τους συμπολίτες μας να χρησιμοποιούν τις σκάλες καθημερινά. Στόχος τα οφέλη που προκύπτουν στην υγεία και η εξοικονόμηση ενέργειας.

Επίσης σήμερα 5 Ιουνίου το βράδυ στις 8.30 μμ στο αναψυκτήριο του Αγίου Δημητρίου η κ. Εύη Ρεντζιά παρουσιάζει ένα πρότζεκτ του 6ου Ειδικού Δημοτικού σχολείου με θέμα «Ο σχολικός κήπος – μια διαθεματική προσέγγιση για άτομα με αναπηρία». Πρόκειται για μια ομαδική εργασία εκπαιδευτικών του συγκεκριμένου σχολείου, η οποία διακρίθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο.

Αύριο Σάββατο 6 Ιουνίου στις 8.00 μμ στο πρώην Δημαρχείο Αιανής ο κ. Δημήτρης Μπούσμπουρας μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας παρουσιάζει ένα πολύ ενδιαφέρον για τον τόπο μας θέμα «Η ορνιθοπανίδα της λίμνης Πολυφύτου». Πρόκειται για μια εργασία που έγινε με τη συμβολή της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης.

Οι περιβαλλοντικές εκδηλώσεις κορυφώνονται και κλείνουν την Κυριακή 7 Ιουνίου με την Γιορτή Ανακύκλωσης στον Δημοτικό κήπο Κοζάνης από τις 10.30 πμ έως το μεσημέρι. Η γιορτή περιλαμβάνει πλούσιες δράσεις για παιδιά.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.