Το ΚΚΕ Κοζάνης με αφορμή το κλείσιμο των επειγόντων περιστατικών της Χειρουργικής κλινικής του Μποδοσάκειου ΝοσοκομείουΜε αφορμή την απόφαση για προσωρινό κλείσιμο των επειγόντων περιστατικών της Χειρουργικής κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου από 22 έως τις 27 Μαΐου, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας τονίζει ότι: τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης των νοσοκομείων δεν πρόκειται να λυθούν χωρίς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες. Χωρίς επαρκή χρηματοδότηση των νοσοκομείων.

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι με τα μέτρα που προώθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και εξακολουθεί να προωθεί η σημερινή κυβέρνηση, που στηρίζονται και από την τοπική διοίκηση και εφαρμόζονται από τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) όπως:

Η συγχώνευση των Νοσοκομείων Κοζάνης – Πτολεμαΐδας, οι μετακινήσεις προσωπικού, οι προσλήψεις έκτακτου προσωπικού ή με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών (Μπλοκάκια), οι ιδιωτικοποιήσεις και οι εργολαβίες υπηρεσιών των Νοσοκομείων, όχι μόνο δε λύνουν τα προβλήματα, αλλά δημιουργούν μεγαλύτερους κινδύνους για την Υγεία του λαού και εξουθενωτικές συνθήκες για τους εργαζόμενους.

Το κλείσιμο των επειγόντων της χειρουργικής επιβεβαιώνει ότι με κλείσιμο κατά διαστήματα απειλούνται όλες σχεδόν οι κλινικές του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι η παιδιατρική λειτουργεί μόνο με ένα μόνιμο γιατρό, μια γιατρό αποσπασμένη από το ΚΥ Σερβίων και μια γιατρό που κάνει εφημερίες και έρχεται από το ΚΥ Δεσκάτης. Η παθολογική κλινική που καλύπτει εφημερίες με μετακινήσεις γιατρών ακόμη και από τα ΚΥ.

Πέρα από τους κινδύνους για την υγεία του λαού, τα προβλήματα που δημιουργεί στους γιατρούς και τα Νοσοκομεία αυτή η τακτική, αποδυναμώνει συγχρόνως τα ΚΥ και υποβαθμίζει συνολικά τις παροχές υπηρεσιών υγείας σε όλες τις δομές πρωτοβάθμιας και νοσοκομειακής φροντίδας.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή σε αυτή την κατάσταση. Η βελτίωση στην παροχή υπηρεσιών υγείας απαιτεί ένα ενιαίο μέτωπο των υγειονομικών, των σωματείων και των φορέων του λαού της περιοχής.
 
ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:

Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, για όλες τις υπηρεσίες των Νοσοκομείων και των ΚΥ.
Αναβάθμιση των Νοσοκομείων Κοζάνης, Πτολεμαΐδας. Να μην συγχωνευθεί, να μην κλείσει καμία κλινική των Νοσοκομείων. Να λειτουργήσουν άμεσα όλες οι κλινικές των οργανισμών των δύο νοσοκομείων. Να γίνουν προσλήψεις και να αναβαθμιστεί η λειτουργία των ΚΥ και του ΠΕΔΥ.
Επαρκή χρηματοδότηση των νοσοκομείων και των πρωτοβάθμιων δομών υγείας για την πλήρη κάλυψη των σύγχρονων αναγκών υγείας του λαού από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.