Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Κόζιανη» διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στα χωριά του Ολύμπου



Ο Πολιτιστικός-Λαογραφικός Σύλλογος «Η Κόζιανη» διοργανώνει ημερήσια εκδρομή την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.

Πρώτη μας στάση στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου σε υψόμετρο 1000 μ., μετά το χωριό Σπαρμό της Ελασσόνας, όπου θα παρακολουθήσουμε την θεία λειτουργία και θα πάρουμε την ευλογία των συντοπιτών μας καλογέρων της Μονής.
 
Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την Καρυά Ολύμπου μια περιοχή με πλούσια μυθολογία και ιστορία και μετά το χωριό Καλλιπεύκη. Η Καλλιπεύκη βρίσκεται στον Κάτω Όλυμπο και στα Β.Α. του Ν. Λάρισας. Είναι κτισμένη σε υψόμετρο 1.100 μ. και περιτριγυρίζεται από πυκνά δάση οξιάς, βελανιδιάς, έλατου και πεύκου.
 
Θα καταλήξουμε στο γραφικό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα όπου εκτός από τις ομορφιές του φυσικού περιβάλλοντος και την εκπληκτική αρχιτεκτονική της περιοχής, θα απολαύσουμε τις τοπικές γεύσεις που σερβίρουν οι παραδοσιακές ταβέρνες.

Για τους φίλους που θέλουν να συμμετάσχουν στην εκδρομή μπορούν να ενημερωθούν στο τηλ. 6978018515 (Χριστίνα Δημητριάδου).

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.