Γκορτσούλη Σοφία: «Στοίχημα μας η ανάπτυξη της Περιφέρειας»



«Η Δυτική Μακεδονία είναι ένας τόπος με σημαντικά πλεονεκτήματα. Διαθέτει ένα εξαιρετικό ανάγλυφο με πλούσιους ορεινούς όγκους και πολλά νερά, με χώματα ευλογημένα που μας δίνουν εξαιρετικής ποιότητας καρπούς, οίνους, αρωματικά φυτά και βότανα αλλά και με έναν αξιόλογο φυσικό ορυκτό πλούτο. Επίσης, με σημεία έντονου πολιτιστικού ενδιαφέροντος, μνημεία, παλιά αρχοντικά που να θυμίζουν πως έζησαν σε αυτό τον τόπο άνθρωποι πολιτισμένοι, μορφωμένοι και ικανοί.

Τα προβλήματα που εντοπίζονται σήμερα στην περιφέρειά μας, ωστόσο, χρήζουν άμεσης επίλυσης. Οι νέοι πρέπει να βρουν διεξόδους απασχόλησης, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να γίνουν παραγωγικοί και ανταγωνιστικοί. Να δοθούν κίνητρα στο να ζήσουν και να επενδύσουν στο τόπο τους.

Η περιφέρεια πρέπει μέσα από συγκεκριμένο σχέδιο να συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου αυτού. Η ανάπτυξη και η περαιτέρω ανάδειξη της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αποτελεί ένα στοίχημα για όλους εμάς που ζούμε εδώ, αγαπάμε αυτό τον τόπο και ενδιαφερόμαστε για την ευημερία του.

Ο συνδυασμός της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου και οι προγραμματικές του θέσεις, με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη και μου δίνουν την ώθηση να συμπορευτώ και να αγωνιστώ για την επίτευξη των στόχων αυτών, με την ΕΛΠΙΔΑ για μία δυνατή και ανεπτυγμένη περιφέρεια».

Ποια είναι η Σ. Γκορτσούλη

Γεννήθηκα το 1981 στην Κοζάνη, όπου μεγάλωσα και κατοικώ έκτοτε. Είμαι κόρη του Χάρη από την Κοζάνη και της Βασιλικής από την Αγ. Κυριακή Βελβεντού και έχω δύο αδερφές, την Ματίνα και την Ιωάννα.
Είμαι παντρεμένη με τον Γιώργο Φερλαχίδη και έχουμε ένα γιο τον Κωνσταντίνο, 2 ετών.
Σπούδασα στην Αγγλία όπου ολοκλήρωσα το πτυχίο μου ως Πολιτικός Μηχανικός στο SouthBank University και το μεταπτυχιακό μου “MSc in Civil Engineering Structures” στο City University του Λονδίνου.
Εργάζομαι ως πολιτικός μηχανικός – ελεύθερος επαγγελματίας και είμαι εγγεγραμμένο μέλος του ΤΕΕ από το 2006. Επαγγελματικά, έχω ασχοληθεί με την μελέτη και την κατασκευή ιδιωτικών έργων, με εκτιμήσεις ακινήτων, πραγματογνωμοσύνες, τακτοποιήσεις αυθαιρέτων κατασκευών και είμαι μόνιμος ενεργειακός επιθεωρητής.

Το επάγγελμα χρήζει συνεχούς επιμόρφωσης, έτσι και εγώ οφείλω να επιμορφώνομαι συχνά μέσω ημερίδων και σεμιναρίων που παρακολουθώ. Επιγραμματικά, αναφέρω το σεμινάριο 40 ωρών του ΚΕΚ ΙΝΕ ΓΣΕΕ ‘Πράσινη Επιχειρηματικότητα – Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη – Κοινωνική Οικονομία’ (Φεβρουάριος 2014), Σεμινάριο Ενεργειακών Επιθεωρητών 40 ωρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Νοέμβριος 2013), ‘Σύνταξη ενεργειακής μελέτης κτιρίου σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ’ διάρκειας 25 ωρών ΤΕΕ/ΤΔΜ (Φεβρουάριος 2011), ‘Εξοικονόμηση Ενέργειας – ενεργειακή αποδοτικότητα κτιρίων’ διάρκειας 40 ωρών, ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ (Οκτώβριος 2009).
Μιλάω Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.
Ως νέα μητέρα, είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα μητρότητας. Εθελοντικά, συνδιαχειρίζομαι την Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κοζάνης, όπου ενημερώνουμε νέες και μέλλουσες μαμάδες για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού, ανταλλάσουμε εμπειρίες και προσφέρουμε βοήθεια από μητέρα προς μητέρα για θέματα διατροφής, διαπαιδαγώγησης, ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης κτλ.
Προσέφερα εθελοντική εργασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.
Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών από τον Ε.Σ. Κοζάνης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.