Επικοινωνία της E. Ουζουνίδου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Α. Τσαυτάρη για ζητήματα των αγροτών της περιοχήςΣε επικοινωνία που είχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Π.Ε. Κοζάνης Ουζουνίδου Ευγενία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. ΑθανάσιοΤσαυτάρη έθεσε  τα παρακάτω αιτήματα των αγροτών της περιοχής, ζητώντας την ικανοποίησή τους:

1.       Το αίτημα της αναβολής του προγράμματος καραντίνας  του καλαμποκιού λόγω του εντόμου diabrotika για μία καλλιεργητική περίοδο, εξαιτίας απουσίας προγραμματισμού για κάποια άλλη καλλιέργεια

2.       Το αίτημα της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ για καλλιέργειες που δεν αποζημιώνονται, όπως το καλαμπόκι.

3.       Το αίτημα της μη τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων για επιδοτήσεις μέχρι 6000 ή 7000 ευρώ – αύξηση ανάλογη με αυτήν της αύξησης του τζίρου στα 15.000 ευρώ.  

Ο υπουργός έδωσε τις παρακάτω απαντήσεις:

·         Ως προς το θέμα της καραντίνας, είπε ότι θα μπορεί να απαντήσει, εφόσον συμβουλευτεί  αρμόδιους φυτολόγους, ενώ για τον προγραμματισμό νέων καλλιεργειών εκτίμησε ότι υπήρχαν και υπάρχουν τα περιθώρια να γίνει.

·         Για το ζήτημα του ΕΛΓΑ ζήτησε να δουν οι αγρότες τη νέα λίστα με τις ασφαλιστικές εισφορές, που δόθηκε στη δημοσιότητα, και να διατυπώσουν τις προτάσεις τους πάνω στα νέα δεδομένα.

·         Τέλος, για το φορολογικό ζήτημα είπε ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα αλλά του ΓΓ Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.