Σοβαρή υποψηφιότητα να ντυθεί η Ελλάδα στα λευκά – Δείτε αναλυτικά



Δεν ρισκάρουμε κάποια πρόβλεψη μας, ωστόσο όλα σχεδόν τα προγνωστικά στοιχεία των τελευταίων 4-5 ημερών, μας προδιαθέτουν και μας δείχνουν πως κάθε άλλο παρά καλός καιρός θα επικρατήσει στην Ελλάδα, το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, του μήνα δηλαδή που διανύουμε.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ :

Μπορεί ο καιρός να μας έχει κάνει το χατίρι ως τώρα, με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και καλοκαιρία, ωστόσο το ψύχος που χτύπησε την βόρεια Αμερική στις αρχές του μήνα, φαίνεται πως θα έχει επιδράσεις το τελευταίο μισό του μήνα σε μεγάλο μέρος της βόρειας και ανατολικής Ευρώπης, και το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα πιθανότατα και στην χώρα μας και τα Βαλκάνια, με αρκετό κρύο αλλά και χιόνια ακόμα και σε περιοχές με ιδιαίτερα χαμηλό υψόμετρο.

Δεν θα ρισκάρουμε όπως σας είπαμε και στην αρχή του άρθρου μας, προβλέψεις για συγκεκριμένες περιοχές και πόλεις. Γνωρίζουμε πως θέλετε να μάθετε και για το αν χιονίσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά κάτι τέτοιο με βάση τον όγκο των προγνωστικών στοιχείων που έχουμε ως τώρα αναλύσει, είναι αδύνατο να γίνει. Η τάση, μας δείχνει γενικά κρύο καιρό το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου στην Ελλάδα, με τα χιόνια επιτέλους να επισκέπτονται μεγάλο μέρος της χώρας μας και κυρίως τις πιο ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Εκτός από χιόνια ωστόσο, διαφαίνονται και αρκετές βροχοπτώσεις και καταιγίδες σε πολλές περιοχές.

Εκμεταλλευτείτε πάντως τον καιρό που θα επικρατεί στην χώρα μας ως και τις 14 με 15 του μήνα, μιας και από εκεί και έπειτα, το σκηνικό θα αλλάξει, αρχικά με βροχές αλλά και μικρή πτώση του υδραργύρου, δίνοντας μας αίσθηση φθινοπώρου. Ίσως μία μικρή άνοδο της θερμοκρασία να νιώσουν οι κάτοικοι της νότιας και κεντρικής χώρας στις 17 με 19 του μήνα, ωστόσο αυτή η θερμή αέρια μάζα θα κινηθεί πιο ανατολικά, φεύγοντας γρήγορα από την χώρα μας, μιας και ψυχρότερες αέριες μάζες από την βόρεια Ευρώπη, θα εισέλθουν στην Ελλάδα, ρίχνοντας και πάλι πιο αισθητά αυτή την φορά, την θερμοκρασία.

Υπάρχουν λοιπόν σοβαρές υποψηφιότητες για να ντυθούν στα λευκά κυρίως από τις 22 ως και τις 27 Ιανουαρίου, πολλές περιοχές της Ελλάδας, ακόμα και με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Αυτά δείχνουν τα προγνωστικά μας στοιχεία, αυτό πιστεύουμε πως θα γίνει εμπειρικά και εμείς στην χώρα μας για το χρονικό διάστημα του Ιανουαρίου που σας αναφέρουμε. Δεν γνωρίζουμε τι ποσότητες χιονιού θα πέσουν και που ακριβώς.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε με πιο φρέσκα στοιχεία μας και με πιο πολλές λεπτομέρειες και τις επόμενες ημέρες. Πιστεύουμε πως ως και τις 15 με 17 Ιανουαρίου, θα γνωρίζουμε σε μεγάλο ποσοστό αν έρθουν χιόνια ή όχι, πάντως οι πιθανότητες για δυναμική επιστροφή του χειμώνα στην χώρα μας είναι πάρα πολλές.

greek-weather.org

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.