Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας απαντά σε «ανακριβή» δημοσίευμα της Καθημερινής

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  με τίτλο «Τα παράδοξα ΑΕΙ-ΤΕΙ που κοστίζουν ακριβά» και που αναδημοσίευσαν ορισμένα ηλεκτρονικά Μέσα ενημέρωσης αναγράφτηκαν  ανακριβή στοιχεία για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι:«…στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας το 2011-12 εισήχθησαν 313 πρωτοετείς, αλλά ζήτησαν βιβλία μόνο οι 239. Δηλαδή, το 24% αδιαφόρησε για τις σπουδές του.» Το παραπάνω στοιχείο είναι ανακριβές. Σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το εκπαιδευτικό έτος 2011-12 στο Πανεπιστήμιο έκαναν εγγραφή 757 φοιτητές. Ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα «Εύδοξος» από τους νεοεισερχόμενους παρέλαβαν βιβλία οι 647, δηλαδή δεν συμμετείχε στην διαδικασία μόνο το 14%.

Ενδεχομένως  ο τίτλος του άρθρου «Τα παράδοξα ΑΕΙ-ΤΕΙ που κοστίζουν ακριβά» μπορεί να λειτουργήσει παραπλανητικά  στους αναγνώστες  για το Πανεπιστήμιο μας, γι’αυτό και σας ενημερώσουμε, ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας έχει:

– το χαμηλότερο (2.321,81€) μέσο ετήσιο κόστος ανά φοιτητή,
– το χαμηλότερο μέσο ετήσιο κόστος ανάμεσα στα Ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα όπου έχουν έξι τμήματα
– το χαμηλότερο κόστος παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους φοιτητές (1 διοικητικός/78,5 φοιτητές)
– ένα από τα χαμηλότερα κόστη εκπαιδευτικής διαδικασίας ανά φοιτητή (1 καθηγητής/31,9 φοιτητές).

Κοζάνη, 11-2-2013

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.