Π. Κουκουλόπουλος: «Η προγραμματισμένη νέα πτέρυγα του Μποδοσάκειου, ακλόνητο επιχείρημα για να μείνει η μαιευτική σχολή»



«Μόνο τα σοβαρά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα και η σωστή αξιοποίηση όλων των στοιχείων, είναι αυτά που μπορούν να οδηγήσουν σε θετική έκβαση τις όποιες διεκδικήσεις μας».
    
Αυτό τόνισε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος στην τοποθέτηση που έκανε το βράδυ του Σαββάτου (9/2) στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, το οποίο ασχολήθηκε με μια σειρά θεμάτων που απασχολούν την περιοχή.
    
Στην αρχή της τοποθέτησης του ο κ. Κουκουλόπουλος υπενθύμισε το παράδειγμα της ΔΙΑΔΥΜΑ, της συνεργασίας όλων των Ο.Τ.Α. της Δυτικής Μακεδονίας, χάρη στην οποία δε λύθηκε απλώς το πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων, αλλά έφερε την Περιφέρεια μας χρόνια μπροστά απ΄ τις άλλες Περιφέρειες της Ελλάδας, όπου το πρόβλημα παραμένει πάντα άλυτο, στοιχίζοντας στη χώρα μας κάθε χρόνο δεκάδες εκατομμυρίων σε πρόστιμα, προκειμένου να υπογραμμίσει την ανάγκη να λειτουργήσουμε χωρίς προκαταλήψεις και αγκυλώσεις, αφού πρώτα βεβαίως αναγνωρίσουμε και αποδεχθούμε ποιες είναι οι απαιτήσεις των καιρών.
    
Και οι απαιτήσεις των καιρών σήμερα οδηγούν, αναπόφευκτα, στη μείωση των διαφόρων οργανικών μονάδων, κάτι που μπορεί να εμφανίζεται ως μνημονιακή υποχρέωση μας, αλλά θα έπρεπε να την  είχαμε τολμήσει και προχωρήσει από μόνοι μας, εδώ και καιρό, εξορθολογίζοντας ορισμένες δράσεις και λειτουργίες, προκειμένου να γίνουν πιο αποτελεσματικές και αποδοτικές προς όφελος των ίδιων των πολιτών.
    
Ο κ. Κουκουλόπουλος αναφέρθηκε, μάλιστα, και στην παλαιότερη επιστημονική έρευνα που είχε πραγματοποιήσει, προ της κρίσης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μέσω της οποίας φάνηκε ξεκάθαρα πως η πλειοψηφία των Δυτικομακεδόνων ταξιδεύει προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, ή αλλού, για λόγους υγείας!
    
«Για μένα, λοιπόν, το μείζον, που θα πρέπει να είναι και για όλους μας διαρκές ζητούμενο, είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας», επεσήμανε ο βουλευτής και συνέχισε λέγοντας ότι «πρότεινα, πολύ καιρό πριν, τη δημιουργία δίπολων στο χώρο της υγείας στη Δυτ. Μακεδονία που θα μας οδηγούσαν, αρχικά, στο να αποκτήσουμε άρτιες και καλά οργανωμένες κλινικές που θα εξυπηρετούσαν κάθε περιστατικό εδώ, στον τόπο μας, πριν οδηγηθούμε στην υλοποίηση ενός μεγάλου περιφερειακού νοσοκομείου που θα ανταποκρινόταν στις πραγματικές σημερινές μας ανάγκες. Δυστυχώς όμως, όπως φάνηκε και απ΄ το κλίμα που επικρατεί σήμερα εδώ μέσα, κάτι τέτοιο, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν είναι ρεαλιστικό. Και δεν θα είναι όσο επικρατούν τοπικιστικές λογικές και λογικές που προωθούν το εγώ σε βάρος του εμείς.

Προσωπικά, ποτέ δεν με απασχόλησαν χωροταξικά ζητήματα, όπως, για παράδειγμα, το ¨πού θα είναι η έδρα¨, αλλά με απασχολεί πάντα και με ανησυχεί το γεγονός πως σ΄ έναν τόσο ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα, όπως είναι αυτός της υγείας, αντί να προτάξουμε αυτό που πρέπει να είναι το μοναδικό μας ζητούμενο, η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, κάποιοι επιμένουν να προβάλουν και να προτάσσουν θέματα ήσσονος σημασίας που τελικά δεν οδηγούν πουθενά».
    
Ο κ. Κουκουλόπουλος θέλοντας να γίνει πιο σαφής σχετικά με το τι μπορούμε να πετύχουμε εφόσον λειτουργήσουμε συλλογικά και με επιχειρήματα, αναφέρθηκε στην παραμονή της Δ.Ο.Υ. στην Πτολεμαΐδα, αλλά και στην παραμονή και την ενίσχυση του Γραφείου της Επιθεώρησης Εργασίας, για τα οποία υπήρξε ευτυχής κατάληξη «επειδή ακριβώς καταφέραμε να πείσουμε με τα επιχειρήματα και τα στοιχεία που διαθέταμε. Κατά τον ίδιο τρόπο λοιπόν θα πρέπει να αγωνιστούμε και για τα άλλα ζητήματα που αφορούν την Εορδαία, αλλά και όλη την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, αν θέλουμε να πετύχουμε κάποιους στόχους».
    
Σε ό,τι αφορά το μείζον θέμα της κυοφορούμενης απομάκρυνσης του τμήματος μαιευτικής απ΄ την Πτολεμαΐδα, ο κ. Κουκουλόπουλος ήταν σαφής και ξεκάθαρος, λέγοντας: «Κατ΄ αρχήν θα πρέπει να πω πως εκείνο που γνωρίζαμε απ΄ την πλευρά του Υπουργείου ήταν πως το τμήμα μαιευτικής δεν επρόκειτο να φύγει απ΄ εδώ. Απ΄ τη στιγμή, όμως, που αυτό άλλαξε, φυσικά και θα δώσουμε τον αγώνα για την παραμονή του στην Πτολεμαΐδα. Και σ΄ αυτό τον αγώνα έχουμε ένα επιπρόσθετο και πολύ ισχυρό επιχείρημα. Την προγραμματισμένη και διασφαλισμένη επέκταση του Μποδοσάκειου, την οποία ορισμένοι απαξιώνουν και λοιδορούν. Μια επέκταση με την οποία προβλέπεται πως στη νέα πτέρυγα θα εγκατασταθεί και η σχολή μαιευτικής!
    
Τόσο πολύ, λοιπόν, προσπαθήσαμε να υποβαθμίσουμε το Μποδοσάκειο και την περιοχή, όταν είναι αποδεδειγμένο πως επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ξεπάγωσε και διασφαλίστηκε το θέμα της επέκτασης του!

Όπως, επίσης, από τον Απρίλιο του 2010 μέχρι το Μάη του 2012 προσελήφθησαν 18 γιατροί και 10 επικουρικοί γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, προσελήφθησαν ή μετατάχτηκαν 35 νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, λειτούργησε η Μονάδα Χημειοθεραπείας, Επαναλειτούργησε το Ιατρείο Πόνου, λειτούργησαν το Εξωτερικό Διαβητολογικό Ιατρείο, το Αυτόνομο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών κ.α.»
       
   

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.