Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι στις Προνοιακές Δομές του Δήμου Κοζάνης – Εργασιακή ανασφάλεια και καθυστερήσεις πληρωμών



Σε απόγνωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις Προνοιακές Δομές του Δήμου Κοζάνης, καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες, ενώ άγνωστο είναι και το μέλλον των δομών, καθώς η χρηματοδότηση  από το ΕΣΠΑ, λήγει το καλοκαίρι.

To μεσημέρι  οι εργαζόμενοι στις  Προνοιακές Δομές πραγματοποίησαν στάση εργασίας και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Κοζάνης.

Εκεί συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι από:

1.Βρεφονηπιακους και Παιδικούς Σταθμοί
2.Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)
3.Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ)
4.Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ)
5.Βοήθεια στο Σπίτι.

Όπως τονίστηκε τα σημαντικότερα προβλήματα που τους  απασχολούν είναι:

1.Eργασιακή ανασφάλεια καθώς το πρόγραμμα χρηματοδότησης (ΕΣΠΑ) λήγει το καλοκαίρι του 2013 και δεν έχει προβλεφθεί πως και να θα χρηματοδοτηθεί η συνέχεια των προγραμμάτων (το Βοήθεια στο Σπίτι λήγει νωρίτερα και το ΚΗΦΗ έχει ήδη λήξει).

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους  Θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα τόσο της Κεντρικής Διοίκησης όσο και των ΟΤΑ η ένταξη των Προγραμμάτων στο νέο ΕΣΠΑ περιόδου 2014-2020 για να επανέλθει η εργασιακή ηρεμία σε όλους τους εργαζόμενους έτσι ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους απερίσπαστοι από “εξωγενείς παράγοντες”.

2.Μη καταβολή των δεδουλευμένων η οποία εντείνει της ανασφάλεια των εργαζομένων, ειδικά στη σημερινή εποχή που όλοι βιώνουν πρωτόγνωρες οικονομικές καταστάσεις.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως «την ώρα που οι αποδοχές μας (όπως και όλων των εργαζομένων) μειώθηκαν κατά πολύ χωρίς την έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας (τρεις μήνες και σε κάποιες περιπτώσεις πολύ περισσότερο), μας καθιστούν ανίκανους να ανταπεξέλθουμε στις βεβαρημένες βασικές οικονομικές μας υποχρεώσεις. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να επιβαρυνόμαστε με τόκους υπερημερίας και πρόστιμα καθώς δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις προκαθορισμένες ημερομηνίες. Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι στις δομές συνεχίζουν να παρέχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους και να εξυπηρετούν κάθε ευαίσθητη ομάδα».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΑΣ
Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.