Η παράσταση «Caveman» στην Κοζάνη στις 4 Μαρτίου

Το θέατρο CORONET παρουσιάζει για έκτη χρονιά την παράσταση  φαινόμενο «CAVEMAN» του Rob Becker σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Παπαστάθη.   Ένας μονόλογος… προϊστορικός με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη να ενσαρκώνει το ρόλο του  ανθρώπου των σπηλαίων σε μια παράσταση, που ξεχώρισε και αγαπήθηκε όσο λίγες. Η παράσταση θα γίνει 4 Μαρτίου στο κιν/θέατρο Ολύμπιον.

Κανείς δεν γνωρίζει πόσοι θεατές είδαν τον «Caveman» πάνω από μια φορά. Εκφράσεις όπως ‘είναι η τρίτη φορά που το βλέπω’ δεν είναι σπάνιες. Η φήμη του είναι δικαιολογημένη γιατί η κωμωδία για την αιώνια μάχη των φύλων προσφέρει άφθονη ευθυμία και γέλιο αλλά και ταπεινότητα και ανθρώπινη διορατικότητα.

Ο «άνθρωπος των σπηλαίων» είναι δημιούργημα του Αμερικανού Rob Becker. Ξεκινώντας από εμβόλιμη πρόζα στο μουσικό του νούμερο, σιγά-σιγά ανέπτυξε τον ήρωα των σπηλαίων, ο οποίος έμελλε να συναρπάσει πάνω από 7.000.000 θεατές  τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη.  Παίζεται σε 30 χώρες και σε  15 γλώσσες και θεωρείται η  μακροβιότερη σόλο κωμωδία στην ιστορία του Broadway, κάτι που έκανε τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης να αποκαλεί την 18η Ιουλίου ημέρα του Caveman και να μετονομάσει την οδό 44 West σε Caveman way.
 
Όλα άρχισαν χιλιάδες χρόνια πριν, όταν ο άντρας ήταν κυνηγός και η γυναίκα συλλέκτρια. Ουσιαστικά τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε… Πώς θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε την προσκόλληση των ανδρών σε ένα κανάλι στην τηλεόραση; Μα φυσικά σχετίζεται με την εστίαση σε έναν και μοναδικό στόχο. Στον αντίποδα βρίσκονται φυσικά οι γυναίκες, οι οποίες έχουν βαλθεί να συλλέξουν, ως συλλέκτριες που είναι, πληροφορίες από όλα τα κανάλια. Το zapping, λοιπόν, δεν μπορεί παρά να είναι ένα από τα αγαπημένα τους «αθλήματα»…
 
Γεμάτος ενέργεια, ετοιμολογία στο «φλερτ» με το κοινό του, ο Βλαδίμηρος  Κυριακίδης τραβάει το ενδιαφέρον  καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.  Η συμμετοχή του κοινού, που είναι καθοριστική σε όλη αυτή την διαδρομή, οδηγεί σε απρόβλεπτες εξελίξεις, με ανατροπές, εκπλήξεις και απογειωτικές εκρήξεις γέλιου.
 
Η αλήθεια του «Caveman» έγκειται στο να μάθουμε να ζούμε με τις διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών, οι οποίες ίσως τελικά να καθιστούν λιγότερο βαρετή τη ζωή μας. Μόνο μην πέσετε στην παγίδα της προσπάθειας να κατανοήσετε το αντίθετο φύλο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Αναστασία Παπαστάθη  Σκηνικά – κοστούμια : Ειρήνη Παγώνη   Μουσική: Πάνος Φορτούνας     Παραγωγή : Θέατρο Coronet & Mogul Theater
Στο ρόλο του Caveman ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ:

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :
 Δευτέρα 4 Μαρτίου στο κιν/θέατρο Ολύμπιον
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική είσοδος                          : 20 ευρώ  (προπώληση 18 ευρώ*)
Φοιτητές – Άνεργοι – Άνω 65  : 15 ευρώ
*μέχρι 1 ημέρα πριν την παράσταση
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 21.15            ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες με το διάλειμμα

Θέατρο Coronet
Τηλ. 210 7012123, 210 7012511 Φαξ 210 7515563
Email : info@coronet.gr  /  www.coronet.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.