Ένα άρθρο που πρέπει να διαβάσει όποιος έχει παιδιά μέχρι 10 ετών…



Δεν υπάρχουν βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που να προστίθενται σήμερα στα τρόφιμα και στις παιδικές τροφές που να είναι φυσικής προέλευσης.

Τα περισσότερα παρασκευάζονται βιομηχανικά είτε με χημικές αντιδράσεις είτε προκύπτουν από μικροοργανισμούς μεταξύ των οποίων πολλοί είναι GMMs δηλαδή γενετικά τροποποιημένοι μικροοργανισμοί οι οποίοι εξαιρούνται από την Νομοθεσία για τα GMOs (γενετικά τροποιημένοι οργανισμοί). Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι με την προσθήκη η βιομηχανία το παρακάνει.

Υπάρχουν πρόσφατες ανακοινώσεις JECFA στα πλαίσια του γνωστού σας Codex Alimentarius που ωστόσο αποκαλύπτει κίνδυνο για το προστιθέμενο μαγνήσιο εγείρουν ανησυχίες. ΄Πληροφορίες για τον τρόπο παρασκευής των βιταμινών και ιχνοστοιχείων, που τα περισσότερα συμβαίνει να είναι ταυτόσημα με τα έψιλον, θα βρείτε στον Κανονισμό 1925/2006 (εδώ ονομάζονται οι ουσίες), στον Κανονισμό 231/2012 (δίνονται λίγες πληροφορίες στον τρόπο παρασκευής τους) και στις ανακοινώσεις της EFSA για τα πρόσθετα.

Η αναγκαιότητα της προσθήκης που γίνεται κυρίως για την προώθηση των παιδικών τροφών τίθεται επίσης σε αμφισβήτηση.

Η χρήση φονικελαίου στις βρεφικές τροφές αντί για γάλα βρίσκεται ήδη επίσης στο επίκεντρο της κριτικής γιατί στηρίζεται σε μια αναθεωρημένη αντίληψη πως όλα τα φυτικά είναι καλά, αλλά αυτό δεν ισχύει για το φοινικέλαιο.

Το είδαμε στο ενημερωμένο vatolakkiotis.blogspot.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.