Δήμος Βοΐου: 1ο ΒΟΪΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΑΛΚΙΝΩΝ – Ο Ήχος του Ρόδου



dimos voiou banner9786t9Ο Δήμος Βοΐου ,στα πλαίσια των εκδηλώσεων τιμής, για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση “ΒΟΪΟ 100, 1912 -2012, 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ” διοργανώνει την Παρασκευή 24 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. το “1ο ΒΟΪΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΑΛΚΙΝΩΝ – Ο Ήχος του Ρόδου”.

Οι δεξιοτέχνες μουσική της Δυτικής Μακεδονίας, συναντιόνται για πρώτη φορά, σε μια βραδιά που το Αυγουστιάτικο φεγγάρι συνδιαλέγεται με τον αυθεντικό παραδοσιακό ήχο της Βοϊακής Μουσικής.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ να εμφανιστούν οι παραδοσιακές ορχήστρες “ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΟ ΤΑΚΙΜΙ”, “ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ του Χάρη Σαλαγκιώτη” και οι ἉΔΕΛΦΟΙ ΤΣΑΚΝΑΚΗ”

Συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα της “Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης” και του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεάπολης “Η ΦΛΟΓΑ”.

Πρόθεση του Δήμου Βοΐου, τόσο για το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΑΛΚΙΝΩΝ, όσο και

για το σύνολο των εκδηλώσεων που είναι ενταγμένες, στο πρόγραμμα εκδηλώσεων τιμής για τα 100 χρονιά από την απελευθέρωση, είναι η καθιέρωσή τους σε θεσμό, έτσι ώστε και πάλι το Βόιο να μετατραπεί, σε ένα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο. Η αυθόρμητη συμμετοχή του κόσμου, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη, ότι στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας, ο πολιτισμός και η παράδοσή μας, είναι τα μόνα ασφαλή καταφύγια, του Ελληνισμού.

Το Σάββατο 25 Αυγούστου στον Πεντάλοφο στην αίθουσα «ΒΟΥΓΙΑ»  και ώρα 9,00 μμ θεατρική παράσταση  του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης «Ήταν Κάποτε»

sierafm.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.