Οι βουλευτές που επέστρεψαν στην μάχη του… μεροκάματου!vouli_300Κάποιοι πρώην βουλευτές αναγκάστηκαν να αποχωριστούν τα έδρανα της Βουλής και και να επιστρέψουν στα προηγούμενα επαγγέλματα τους.

Πρώτος και καλύτερος ο πρώην «τσάρος» της Οικονομίας, ο οποίος καταστρώνει ήδη τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα. «Κινούμαι στο χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ συνεχίζω διαλέξεις σε πανεπιστήμια. Επίσης γράφω ένα βιβλίο για την οικονομική κρίση και την επίμαχη περίοδο στη χώρα μετά το 2009» δηλώνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο Κώστας Καρτάλης επέστρεψε στις πανεπιστημιακές αίθουσες ήδη από τις 8 Μαΐου, αφού και πάλι δεν κατάφερε να επανεκλεγεί. «Αγαπώ τη δουλειά μου, την απολαμβάνω, δεν έγινα καθηγητής από σπόντα» δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αναπληρωτής καθηγητής στον τομέα Εφαρμογών Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μάλιστα εξομολογείται ότι «αν και ποτέ δεν βρέθηκα εκτός πραγματικότητας εν τούτοις οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλο ήταν το ρήγμα του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία».

«Η δημοσιογραφία θα μου επιτρέψει να πάρω αποστάσεις από πρόσωπα και πράγματα. Και να ασκήσω κριτική όταν αυτό χρειαστεί» αναφέρει η Σοφία Γιαννακά, η οποία είδε να χάνει την έδρα της, όχι όμως και τον ενθουσιασμό της για τις δυο μεγάλες αγάπες της: τη δημοσιογραφία και την πολιτική. Τονίζει δε «διατηρώ την ισχυρή και στέρεη επαφή μου με το νομό Αιτωλοακαρνανία».

Για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να εκλέξει βουλευτή στη Μεσσηνία, οδηγώντας τη Νάντια Γιαννακοπούλου εκτός Βουλής. Αυτό όμως, δεν πτοεί την 35χρονη πολιτικό, αφού έχει και επαγγελματική διέξοδο αλλά και μια υπέροχη οικογένεια στην οποία θα προσπαθήσει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο. «Από την επομένη των εκλογών επέστρεψα στο δικηγορικό γραφείο μου. Για επτά χρόνια ήμουν στη μάχιμη δικηγορία, οπότε δεν συναντώ κανένα πρόβλημα στην επιστροφή μου. Τα σαββατοκύριακα όμως θα βρίσκομαι στην περιοχή μου, τη Μεσσηνία, κοντά στον κόσμο και τα προβλήματά του» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Παύλος Γερουλάνος σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί στο χώρο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αν και δεν έχει καθορίσει ακόμα τα επόμενα επαγγελματικά βήματά του. Στην ερώτηση αν σκέπτεται να δραστηριοποιηθεί στην επιχείρηση των ιχθυοτροφείων που διατηρεί η οικογένειά του στην Κεφαλλονιά, απάντησε πως θα βοηθήσει, χωρίς αυτό να σημαίνει «πλήρη απασχόληση».

newsbomb.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.