Με επιτυχία ο πρώτος κύκλος του εκπαιδευτικού σεμιναρίου για αναγνώριση και προσέγγιση ατόμων με αυτισμό



Το εν λόγω σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από διεπιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Ημέρας Ατόμων με Αυτισμό Καστοριάς, κατά το οποίο εκπαιδεύτηκαν συνολικά -125- αστυνομικοί

Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς και σε συνεργασία με την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό – Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (Δ.Α.Δ.) του Ν. Καστοριάς, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς, εκπαιδευτικό σεμινάριο αστυνομικών με θέμα την αναγνώριση των χαρακτηριστικών και τους τρόπους προσέγγισης των Ατόμων που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού, καθώς τη βέλτιστη διαχείριση περιστατικών στα οποία εμπλέκονται.

Το εν λόγω σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από διεπιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Ημέρας για Παιδιά, Εφήβους και Νεαρούς Ενήλικες με Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού- Δ.Α.Δ. του Ν. Καστοριάς.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον άνδρες και γυναίκες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, από διάφορες Υπηρεσίες και εκπαιδεύτηκαν συνολικά -125- αστυνομικοί σε -4- εκπαιδευτικές σειρές, οι οποίοι ενημερώθηκαν σχετικά με τις κατάλληλες τεχνικές προσέγγισης και επικοινωνίας των ατόμων που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού.

Επιπλέον, το σεμινάριο περιελάμβανε γνωριμία και εξοικείωση των αστυνομικών με το Φάσμα του Αυτισμού και ολοκληρώθηκε με το πρακτικό μέρος διαχείρισης περιστατικών, με την εκπαιδευτική μέθοδο της μελέτης περιπτώσεων (case studies) συνοδευόμενο από οπτικοακουστικό υλικό.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να έρθουν σε επαφή οι αστυνομικοί με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προαναφερόμενων ατόμων, καθώς και να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες τους, ώστε να μπορούν να τους παρέχουν άμεση και καλύτερη εξυπηρέτηση.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Νικόλαος Έξαρχος, ευχαρίστησε θερμά το διεπιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Ημέρας, ενώ και οι δυο πλευρές δεσμεύτηκαν από κοινού, ώστε η εκπαιδευτική δράση να συνεχιστεί στο προσεχές χρονικό διάστημα με νέες προγραμματισμένες συναντήσεις.

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.