Ο Φούχτελ έρχεται και περιοδεύει σε Καστοριά και Πτολεμαϊδα!

fouxtel_omilia875Επικεφαλής γερμανικής αντιπροσωπείας 30 δημάρχων και εκλεγμένων της τοπικής αυτοδιοίκησης από τη νότια και νοτιοδυτική Γερμανία, έρχεται απόψε το βράδυ στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Θεμάτων κ.Χανς Γιόακιμ Φούχτελ και υπεύθυνος για την ανάπτυξη της ελληνο-γερμανικής συνεργασίας σε αυτοδιοικητικό επίπεδο.

Όπως πληροφορήθηκε η Voria.gr, από πλευράς γερμανικών δήμων υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το εξειδικευμένο διήμερο φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί αύριο και την Τετάρτη στην Καβάλα με θέμα «Το νέο πρόσωπο του τουρισμού. Δημιουργούμε ένα προϊόν υψηλών προδιαγραφών και πολλαπλών εμπειριών». Μάλιστα τις εργασίες του φόρουμ θα παρακολουθήσει και η βουλευτής κα. Μ. Xέϊλ, όπως επίσης ο πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Ομπερμάϊερ αλλά και εκπρόσωποι τουριστικών φορέων.

Το συγκεκριμένο συνέδριο εντάσσεται το πρόγραμμα των 14 ειδικών διοργανώσεων που σχεδιάζονται για φέτος, στο πλαίσιο της διαδημοτικής ελληνο – γερμανικής συνεργασίας. Μάλιστα, η επόμενη εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Καστοριά, 21-24 Ιουνίου, με αντικείμενα την εξυγίανση της λίμνης και την προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος, τον τουρισμό μικρής κλίμακας, αλλά και τις βιοκαλλιέργειες.

Ακολούθως, το θέμα Ενέργεια, θα απασχολήσει τους συνέδρους στη διημερίδα που θα γίνει στην Πτολεμαϊδα, 9-10, ενώ στις επόμενες συνεδριάσεις θα αναλυθούν αντικείμενα όπως η αξιοποίηση υδάτινων πόρων για τις ενεργειακές ανάγκες νησιών, οι εκπαιδευτικές ανταλλαγές, η περιβαλλοντική προστασία κ.αλ.

svouranews.blogspot.com

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.