Χωρίς σημαντικές αλλαγές τα ψηφοδέλτια στη Δυτική Μακεδονία



ekloges2012new876589Χτες βράδυ αναμένονταν να κατατεθούν τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων που παίρνουν μέρος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Ως γνωστόν οι εκλογές διεξάγονται για πρώτη φορά με λίστα. Οι λίστες σε αρκετές περιπτώσεις είχαν κλείσει μέχρι το απόγευμα, αλλά σε κάποιες άλλες γράφονταν και σβήνονταν ονόματα μέχρι την τελευταία στιγμή. Στον ακριτικό νομό Καστοριάς, η αποπομπή Πετσάλνικου προκάλεσε αναταράξεις και μέχρι την τελευταία στιγμή της κατάθεσης ήταν σε εξέλιξη ένα θρίλερ, σχετικά με την πρώτη θέση της λίστας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις περισσότερες πιθανότητες να ηγηθεί του «πράσινου» ψηφοδελτίου της Καστοριάς, τις συγκέντρωνε το κομματικό στέλεχος της αυτοδιοίκησης, δήμαρχος Νεστορίου, Χρήστος Γκοσλιόπουλος, για τον οποίο οι ίδιες πληροφορίες τον έφεραν να έχει υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του δημάρχου. Αυτό σημαίνει ότι θα ξεκινήσουν διαδικασίες στο εσωτερικό του συνδυασμού για την εκλογή νέου δημάρχου από τους συμβούλους της πλειοψηφίας.

Άλλες πληροφορίες έφερναν τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών Χ. Δόλλη, με καταγωγή από τη Βασιλειάδα Καστοριάς, για την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ. Όμως υπήρξαν αντιδράσεις στο πρόσωπό του, αφού ο Χ. Δόλλης δεν έχει καμία ουσιαστική επαφή με την Καστοριά, οπότε μάλλον δεν είχε τύχη η υποψηφιότητά του. Τις υπόλοιπες θέσεις του ψηφοδελτίου θα καταλάμβαναν οι ίδιοι υποψήφιοι της 6ης Μαΐου, εκτός ίσως του Πασχάλη Ματσουλιάδη, που μπορεί να αντικατασταθεί με τον γραμματέα της Ν.Ε. Θωμά Αναστασίου.

Στην Κοζάνη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ κατέρχονται με τους ίδιους υποψηφίους των προηγούμενων εκλογών. Μία εξαίρεση, στη θέση του Μανόλη Πατσώνα, ο οποίος για λόγους που σχετίζονται με την εργασία του στο δημόσιο δεν θα είναι τελικώς υποψήφιος, θα είναι ο γραμματέας της Ν.Ε. Κοζάνης Βασίλης Κωνσταντινίδης. Στα Γρεβενά το ΠΑΣΟΚ κατέρχεται ενδεχομένως με μία αλλαγή στην Τρίτη θέση, καθώς μπορεί να είναι υποψήφιος ο γνωστός βολεϊμπολίστας κ. Ψάρας. Στα παραπάνω κόμματα δεν θα υπάρξουν αλλαγές ούτε στη Φλώρινα, πλην του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, του οποίου την τελευταία θέση καταλαμβάνει ο Στέλιος Μαυρίδης αντί του πρώην δημάρχου Φιλώτα Άνθιμου Μπιτάκη.

e-ptolemeos.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.