Το ρήγμα…έγινε κατολίσθηση στη Μαυροπηγή!



rigmaΚυριολεκτικά την τελευταία στιγμή λίγο πριν τη διάλυση της Βουλής αποσύρθηκε από το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών η επίμαχη τροπολογία που αφορούσε στον κώδικα των απαλλοτριώσεων.

Ένα άρθρο της τροπολογίας συνέδεε απευθείας την τιμή που θα προσδιόριζε το δικαστήριο για μια αναγκαστική απαλλοτρίωση με την αντικειμενική αξία των ακινήτων, κάτι που θα σήμαινε ότι η τιμή της απαλλοτρίωσης θα ήταν υποπολλαπλάσια από αυτές που έχουν δοθεί στην περιοχή λόγω ΔΕΗ.

«Απεσύρθη τελευταία στιγμή από το νόμο το συγκεκριμένο άρθρο. Αν ψηφιζόταν θα ήταν για τη Μαυροπηγή και για κάθε τοπική κοινωνία ιδιαίτερα τραγικές οι συνέπειες. Μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου για να αποφασίσει την τιμή μονάδας για την απαλλοτρίωση του οικισμού και καταλαβαίνουμε όλοι τι θα σήμαινε η ψήφιση της τροπολογίας» τόνισε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Τάσος Εμμανουήλ.

Ο κ. Εμμανουήλ εξέφρασε την αισιοδοξία για εγκατάλειψη της τροπολογίας αυτής μια για πάντα, αλλά υπάρχει ωστόσο, όπως τόνισε, ο κίνδυνος  να επανέλθει μετά τις εκλογές.

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που το γνωστό ρήγμα εξελίσσεται σε κατολίσθηση που θα είναι άκρως επικίνδυνη, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για το ορυχείο.

«Οι κάτοικοι αναγκάζονται αυτή τη στιγμή και προχωρούν σε μια διαδικασία φιλικού διακανονισμού, όπως την έχει ονομάσει η ΔΕΗ, η οποία καταβάλλει τίμημα έναντι της απαλλοτρίωσης στους κατοίκους που έχουν πρόβλημα, υπό τον όρο ότι αν κάτι αλλάξει, η επιχείρηση θα προχωρήσει μονομερώς στη σύνταξη του οριστικού συμβολαίου με το τίμημα που έχει προσδιορίσει. Αντιλαμβάνεστε ότι όσοι έχουν πρόβλημα πολλές φορές αναγκάζονται να συμβληθούν με αυτούς του όρους, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική και ο κίνδυνος είναι μεγάλος» επισήμανε ο κ. Εμμανουήλ.

Ο Χρόνος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.