Μήνυμα Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης προς τους εργαζόμενους στις Επιχειρήσεις Καρφούρ, Μαρινόπουλος και DIA



kozani_apo_plateia_zoom_kosmosΣυναδέλφισσες – Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα καταστήματα και τις αποθήκες Καρφούρ–Μαρινόπουλος, DIA.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης σε συνεργασία και συντονισμό με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Καρφούρ, Μαρινόπουλος, DIA, καλεί όλους τους εργαζόμενους στην ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA, σε αγωνιστικό συναγερμό!

Σας καλούμε να συσπειρωθείτε τώρα, χωρίς καμία καθυστέρηση, για να δώσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την μάχη σε κάθε κατάστημα, στις αποθήκες, σε κάθε εργασιακό χώρο, για να μην περάσουν οι μεθοδεύσεις της εταιρείας για μειώσεις μισθών.

Η Εταιρεία θέλει να προχωρήσει άμεσα, σε παραπέρα δραστική μείωση στους μισθούς μας, καταργώντας μια σειρά από βασικά επιδόματα, καταργώντας τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, καταργώντας στην ουσία κάθε εργατικό δικαίωμα.

Έχοντας δεδομένη την θέση του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Καρφούρ, Μαρινόπουλος, DIA, που είναι ενάντια σε οποιαδήποτε μείωση μισθών, επιδιώκει την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με κάθε εργαζόμενο χωριστά. Με την μέθοδο του διαίρει και βασίλευε και αξιοποιώντας την διάχυτη ανασφάλεια και το φόβο της ανεργίας θέλει να μας κάνει να απεμπολήσουμε κάθε συλλογικό δικαίωμά μας και να φθάσει σταδιακά τους μισθούς μας σε μισθούς πείνας.

Κανένας εργαζόμενος να μην υπογράψει κανενός είδους χαρτί, γιατί έτσι, με μαθηματική ακρίβεια θα έχει υπογράψει και την καταδίκη του.

Συνάδελφοι τα δύο Σωματεία μπροστά στην γενικευμένη επίθεση της εργοδοσίας καλούν κάθε εργαζόμενο να πάρει θέση μάχης. Κάθε κατάστημα, κάθε αποθήκη κάθε χώρος δουλειάς, να γίνει κέντρο οργάνωσης του αγώνα μας. Κανένας μόνος του. Ένας για όλους και όλοι για έναν!

Δυναμώνουμε το Σωματείο, συσπειρωνόμαστε γύρω από την Σωματειακή Επιτροπή που συγκροτήθηκε από την συνέλευση των εργαζομένων.

Αξιοποιούμε κάθε τρόπο για να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι, να πάρουν αποφάσεις, να συμμετέχουν δραστήρια στον αγώνα.
Παίρνουμε μέρος μαζικά και αποφασιστικά την Πέμπτη 26 Απρίλη στην 4ωρη στάση εργασίας από τις 8:00 πμ ως τις 12:00 το μεσημέρι ενάντια στις ατομικές συμβάσεις εργασίας, ενάντια στη μείωση μισθών, για να υπερασπιστούμε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για να διεκδικήσουμε αυξήσεις που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες μας, για όλα όσα μας ανήκουν.
Εμείς λειτουργούμε τα καταστήματα
χωρίς εμάς τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει!

Καλούμε τους εργαζόμενους που ψωνίζουν στα καταστήματα της Carrefour και που στην πλειοψηφία τους αντιμετωπίζουν στη δουλειά τους τα ίδια προβλήματα, τους ίδιους εκβιασμούς να μας συμπαρασταθούν, να δώσουν μαζί μας αυτή τη δύσκολη μάχη.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟΣ

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.