Κέντρο Υγείας στη Σιάτιστα-Μαγνητικός τομογράφος στο Μαμάτσειο



Μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου του 2012 αναμένεται να δημοπρατηθεί η κατασκευή του νέου Κέντρου Υγείας Σιάτιστας, με τη σχετική μελέτη να ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες 10, τουλάχιστον, ημέρες.
Στη σημαντική αυτή ανακοίνωση προχώρησε χθες το πρωί, μετά την πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης που έλαβε χώρα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο αντιπρόεδρος της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτης Νάνος, ο οποίος βρέθηκε στην Κοζάνη για να συζητήσει με τους διοικητές των νοσοκομείων της περιοχής όλα τα θέματα που αφορούν στην υγειονομική περίθαλψη. Στη χθεσινή, έκτακτη σύσκεψη, παρευρέθηκαν επίσης οι διοικητές των πέντε νοσοκομείων Δυτικής Μακεδονίας, αντιπεριφερειάρχες και δήμαρχοι από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.

Φυσικά, το «παρών» έδωσε και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, ο οποίος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο κεντρικός στόχος της Περιφέρειας είναι «η αξιοποίηση και του τελευταίου διαθέσιμου πόρου για την αναβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων της περιοχής».

Εκτός της ανακοίνωσης για το Κέντρο Υγείας της Σιάτιστας, ο αντιπρόεδρος της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτης Νάνος τόνισε, σε δηλώσεις του, πως μέσα στις άμεσες προτεραιότητες είναι η υλοποίηση του έργου της νέας πτέρυγας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας, η αναβάθμιση των θαλάμων του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, αλλά και η  εγκατάσταση Μαγνητικού Τομογράφου, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του «Π.Λ.» προγραμματίζεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Για τη θετική εξέλιξη με το Κέντρο Υγείας εστάλη χθες και σχετικό δελτίο Τύπου από το Δήμο Βοϊου, το οποίο έχει ως εξής: «Η διαβεβαίωση πως μέχρι τον Ιανουάριο του 2012 θα γίνει η δημοπράτηση για το νέο Κέντρο Υγείας της Σιάτιστας, έλαβε την Τρίτη η Δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Γιώργου Δακή και του υποδιοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, κ. Νάνου.

Στη σύσκεψη τονίστηκε πως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την παραχώρηση του οικοπέδου από το Δήμο Βοΐου, το έργο κατασκευής του νέου Κέντρου Υγείας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης με την ένταξή του στο ΕΣΠΑ, με συνολικό προϋπολογισμό 2,1εκ. Ευρώ. Η Δήμαρχος Βοΐου χαιρέτησε την ανακοίνωση του κ. Νάνου, τονίζοντας για ακόμη μία φορά την αναγκαιότητα κατασκευής αυτού του σπουδαίου έργου που θα συμβάλλει στην παροχή υψηλών υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες του Δήμου.
Παράλληλα ο κ. Νάνος τόνισε πως η 3η Υγειονομική Περιφέρεια θα σταθεί αρωγός και στην προσπάθεια ανακατασκευής και επιδιόρθωσης των ζημιών στο υφιστάμενο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας.

Πρωινός Λόγος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.