Στήριξη του ελληνικού προϊόντος στο εξωτερικό ζήτησε από την Κοζάνη ο πρόεδρος του Σ.Ε.Λ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε Αριστοτέλης Καρβέλας



IMG_0713Στην πόλη της Κοζάνης και συγκεκριμένα στο Εκθεσιακό Kέντρο στα Κοίλα βρέθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του νεοσύστατου Συνδέσμου Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων – Ποτών Εξωτερικού (Σ.Ε.Λ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε.) Αριστοτέλης Καρβέλας. Παρουσία τοπικών επιχειρηματιών συζήτησαν τα προβλήματα και τους στόχους των ελληνικών προϊόντων, την αναβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων και ζήτησαν την σύμπραξη του Βαλκανικού Επιχειρηματικού Κέντρου της Δ. Μακεδονίας σε αυτό το εγχείρημα.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Βαλκανικού Επιχειρηματικού Κέντρου Παναγιώτης Αποστολίδης τόνισε πως «κοινή επιδίωξη των δυο φορέων είναι η ανάπτυξη συνεργασίας με σκοπό την προώθηση των παραγωγικών επιχειρήσεων του Τομέα Τροφίμων — Ποτών για Εξαγωγές στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Από την πλευρά του ο κ Καρβέλας ανέφερε ότι «είναι μεγάλη έκπληξη για τον νεοσύστατο σύνδεσμο Σ.Ε.Λ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε. η σημερινή συνάντηση που δεν στοχεύει απλά σε μια επίσκεψη στην Κοζάνη και θεωρώ ότι πρέπει να δημιουργηθούν κάποιες δράσεις κοινές.»

Στην συνέχεια συμπλήρωσε λέγοντας πως «ο Σ.Ε.Λ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε. γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη των δικτύων των ελληνικών προϊόντων να δημιουργήσουν μια υποδομή ουσιαστική στο ελληνικό προϊόν να είναι ανταγωνιστικό, να πάρει την προστιθέμενη αξία που του αξίζει και να μην έρχεται σε δεύτερο ή τρίτο επίπεδο αφού εκ των πραγμάτων όλοι εμείς που ασχολούμαστε στο εξωτερικό εδώ και πολλά χρόνια με το ελληνικό προϊόν το έχουμε πιστέψει. Έχουμε πιστέψει ότι η μοναδικότητα και η αυθεντικότητα του ελληνικού προϊόντος έχει ουσιαστικά μια προστιθέμενη αξία που δεν του έχει δοθεί μέχρι τώρα. Δεν είναι διαδικασία συζητήσεων είναι διαδικασία πράξεων».

Τέλος δόθηκε η ευκαιρία να γίνει ενημέρωση στον κ Καρβέλα για τις παραγωγικές επιχειρήσεις Τροφίμων – Ποτών της περιφέρειας Δ. Μακεδονίας καθώς και την αξιοποίηση του Συνδέσμου Ελλήνων Εισαγωγέων στο προσεχές διάστημα μέσα από κοινές δράσεις.

vetonews

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.