Κοζάνη: Εξαιρετικά υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων

deh_kozani_ptolamaida_425x023032065Σημαντική επιβάρυνση της ατμόσφαιρας με εισπνεύσιμα αιωρούμενα σωματίδια, από την περασμένη Πέμπτη μέχρι σήμερα, προκύπτει από τις μετρήσεις του Κέντρου Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Οι υψηλότερες τιμές καταγράφονται στους σταθμούς μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης που βρίσκονται στο Προάστειο, την Ποντοκώμη και την Πτολεμαΐδα από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης καθώς και στους Ανάργυρους και το Αμύνταιο από την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υπεύθυνος ατμοσφαιρικής ποιότητας του Κέντρου Περιβάλλοντος, Βασίλης Ευαγγελόπουλος, οι αυξημένες τιμές ρύπανσης αποδίδονται σε έναν συνδυασμό παραγόντων από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ και την καύση καλαμιών από τους αγρότες μέχρι τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας και της άπνοιας. Με βάση, άλλωστε, τα δεδομένα του καιρού και τις σχετικές μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένεται αποκλιμάκωση του φαινομένου από την ερχόμενη Πέμπτη οπότε εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν οι βόρειοι άνεμοι.

express.gr

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.