Ολοκληρώθηκε το πενθήμερο σεμινάριο φωτογραφίας «PANOPTIKON»



fotografiko_ergastiri_sinantisi9869Το πενθήμερο σεμινάριο φωτογραφίας «PANOPTIKON» με  θέμα το «Μέλλον» πραγματοποιήθηκε στο Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης  από τις 16 έως τις 21 Νοεμβρίου 2011.

Το σεμινάριο ήταν πρόσφορά του ΟΠΑΠ, και πραγματοποιήθηκε σε 13 επαρχιακές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης και της Κοζάνης.

Ο σχεδιασμός του σεμιναρίου επέτρεπε την ενεργή συμμετοχή  δεκατριών φωτογράφων και απεριόριστου αριθμού παρατηρητών. Κάθε φωτογράφος ήταν υποχρεωμένος να προτείνει και να εργαστεί σε τρείς διαφορετικές ιδέες που κινούνταν στον ευρύτερο θεματικό  άξονα του σεμιναρίου.

Πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες έπεσαν στο τραπέζι των συναντήσεων, όπως η κλωνοποίηση, ο ψηφιακός κόσμος, η παγκοσμιοποίηση, καθώς επίσης και βιωματικές εικόνες, όπως αυτοφωτογράφηση  με  ερωτηματικά και αναζητήσεις μέσα από την γενικότερη κρίση του μέλλοντος των νέων.

Με το πέρας του σεμιναρίου επελέγησαν οι καλύτερες εικόνες, οι οποίες συνέθεσαν την τελική αντιμετώπιση του θέματος του κάθε φωτογράφου.

Ομολογουμένως για  όλους όσους  συμμετείχαν ή παρακολούθησαν το σεμινάριο, ήταν μια εμπειρία που τους προσέφερε ένα νέο δίαυλο προσέγγισης της μοντέρνας φωτογραφίας,  μέσα από τις δουλειές ξένων μεγάλων σύγχρονων φωτογράφων αλλά και την καταλυτική καθοδήγηση της φωτογράφου Μαριλένας Σταφιλίδου .

Φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων των φωτογράφων, θα εκτεθούν  σε ομαδική έκθεση, στο ταμπλό της Φωτοδιόδου, στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, τον Ιανουάριο του 2012.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανεβούνε τις επόμενες μέρες στην ιστοσελίδες : http://www.panoptikon13x13.com    και  www.photodiodos.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.