Φάρμακα χωρίς πίστωση για τους ασφαλισμένους πολλών ταμείων



farmakeiaΦάρμακα χωρίς πίστωση αναγκάζονται να δίνουν στους ασφαλισμένους της ΔΕΗ και του ΤΣΑΥ οι φαρμακοποιοί του νομού Κοζάνης, αφού τα εν λόγω ασφαλιστικά ταμεία τους χρωστούν πάρα πολλά χρήματα. Οι ασφαλισμένοι δεν παίρνουν τα χρήματά τους ούτε από το ταμείο και είναι άγνωστο το πότε θα μπορέσουν τελικά να τα πάρουν.

«Εμείς αυτή τη στιγμή αναστολή χορήγησης με πίστωση έχουμε για το ασφαλιστικό της ΔΕΗ και το ΤΣΑΥ, τα οποία δεν προτίθενται να πληρώσουν, επικαλούμενα δικαιολογίες. Ως εκ τούτου δεν είμαστε σε θέση να πιστώνουμε περαιτέρω. Είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να μας πληρώσουν, για να μην ταλαιπωρείται το κοινό» δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης Στέργιος Βελονάς.

Ήδη οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά αποφάσισαν από την 1η Νοεμβρίου να αναστείλουν τη χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους επτά ταμείων. Ανάλογη απόφαση δεν έχει παρθεί από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Κοζάνης.

Στο νομό Κοζάνης είναι περίπου 3-3,5 εκ. τα χρέη των ταμείων προς τους φαρμακοποιούς. Από την 1η Νοεμβρίου θα λειτουργήσει ένας νέος ασφαλιστικός φορέας, τον οποίο θα αποτελέσουν το δημόσιο, το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ και οι φαρμακοποιοί καλούνται να συνάψουν νέες συμβάσεις, ζητώντας να είναι συλλογικές σε αντίθεση με το νέο οργανισμό που ζητά ατομικές. Οι φαρμακοποιοί ωστόσο αρνούνται, αλλά όπως τονίζει ο κ. Βελονάς «πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα και ο νέος οργανισμός θα δείξει καλό πρόσωπο στην αρχή».

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.