Έχετε αναρωτηθεί από πού έχουν βγει οι ονομασίες διαφόρων φιρμών;Έχετε αναρωτηθεί από πού έχουν βγει οι ονομασίες διαφόρων φιρμών;

Έχετε αναρωτηθεί από πού έχουν βγει οι ονομασίες διαφόρων φιρμών;

Μερικών ούτε που θα πήγαινε το μυαλό σας…


«Αρχικά η εταιρεία πουλούσε το στοιχείο κορούνδιο σε κατασκευαστές τροχών για κοπή και γυάλισμα, με την ονομασία Εταιρεία Κατασκευής και Εξόρυξης της Μινεσότα. Άλλαξε σε 3M όταν η εταιρεία άλλαξε κατεύθυνση παραγωγής σε νέα καινοτόμα προϊόντα.»

«Πρόκειται για το παρατσούκλι του ιδρυτή Adolf ADi DASsler. Ο αδερφός του, Rudolf Rudi Dassler, ίδρυσε αργότερα την δική του εταιρεία παπουτσιών Ruda που αργότερα έγινε η γνωστή Puma»


«Ονομάστηκε από τον κόλπο Adobe, που βρίσκεται πίσω από το σπίτι του ιδρυτικού μέλους της εταιρείας Jon Warnock»


«Ως πρωταρχικό στόχο είχε να εκπροσωπεί τις δυνατότητες ενός ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου για μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων από ότι ένα πραγματικό. Η αρχική ονομασία της ήταν Cadabra.com»


«Πήρε την ονομασία του από την Γιαπωνέζικη λέξη που χρησιμοποιείται στο παιχνίδι Go, όταν τα πιόνια του αντιπάλου απειλούνται ή έχουν αιχμαλωτιστεί. Κάτι παρόμοιο με τον όρο τσεκ στο σκάκι»

«Στην ουσία πρόκειται για το όνομα του ιδρυτή της Shojiro Ishibashi, μεταφρασμένο στα αγγλικά, που σημαίνει πέτρινη γέφυρα (bridge of stone)»


«Από το πρώτο μοντέλο φωτογραφικής μηχανής της Precision Optical Instruments Laboratory, Kwanon»


«Ιδρύθηκε από τον Henry και τον Helal Hassenfeld. Η ονομασία είναι συντομία για το Αδερφοί Hassenfeld, (HasBro)»


«Συντόμευση για το Voice (Φωνή), Data (Δεδομένα), Telefone(Τηλεφωνία)»

24ωρο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.