Γιατί κλαίνε τώρα όσοι αποθέωναν και τραγουδούσαν «Μπέο, Μπέο και στο Μπερναμπέου»;



Δεν είναι λίγο πράγμα η ομάδα σου να παίζει στην Ευρώπη και ξαφνικά από τα σαλόνια να ξαναγυρίζει στα αλώνια. Ούτε μπορείς εύκολα να αντέξεις την κατηφόρα του υποβιβασμού όταν μέχρι πέρυσι ως Καβάλα μπορούσες να κοντράρεις στα ίσα τους μεγάλους της χώρας και να απολαμβάνεις παίκτες όπως ο Ντουγκλάο και ο Αμπντούν.
Μπορώ να καταλάβω, ξαναλέω, την πίκρα εκείνων των οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, οι οποίοι ΔΕΝ αποθέωναν τον Μπέο, τον Ψωμιάδη και τις μεθόδους τους. Δεν πρόκειται όμως να ασχοληθώ με «δάκρυα» ή διαμαρτυρίες που προέρχονται από οπαδούς οι οποίοι τραγουδούσαν «Μπέο, Μπέο και στο Μπερναμπέου» ή αποθέωναν τον Ψωμιάδη. Αυτοί -όσοι είναι και από τις δύο ομάδες- τα ήθελαν και τα έπαθαν.

Κι αν θεωρούν ότι οι δημοσιογράφοι είναι «εμπαθείς» απέναντι στους δύο κυρίους, τότε ας κάνουν τον κόπο οι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας να ρωτήσουν ΟΛΗ την υπόλοιπη Ελλάδα. Να ρωτήσουν τους οπαδούς ΟΛΩΝ των ομάδων της χώρας -ανεξάρτητα αν έχουν επί της ουσίας ασχοληθεί με το θέμα, αν έχουν διαβάσει έστω και μια αράδα της δικογραφίας- ΠΟΙΑ είναι η γνώμη τους για την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής. Να τους ρωτήσουν αν θεωρούν δίκαιο ή όχι τον υποβιβασμό του Βόλου και της Καβάλας. Το ποσοστό του «ναι» θα είναι… σταλινικού τύπου!
Δεν είναι τυχαίο αυτό το «άτυπο» γκάλοπ που εδώ και χρόνια διεξάγεται στη χώρα για τους εν λόγω κυρίους και τα πεπραγμένα τους στο ποδόσφαιρο. Μέχρι πριν από λίγο καιρό ο Αχιλλέας Μπέος λοιδορούσε αστυνομία και Δικαιοσύνη. «Εδώ είμαι, πίνω καφέ, ας έρθουν να με συλλάβουν». Κι έσπαγε πλάκα με την έρευνα της UEFA για τα «στημένα». Ο Μάκης Ψωμιάδης κυκλοφορούσε περιχαρής με το πούρο στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Καβάλας ως «ο πιο επώνυμος οπαδός της». Μέχρι που η Πειθαρχική τον συνέδεσε για τα καλά με την ΠΑΕ, ως γνήσιο αφεντικό της, και έριξε την ομάδα κατηγορία.
Ας μη φωνάζουν κι ας μη διαμαρτύρονται, λοιπόν, όσοι οπαδοί του Βόλου και της Καβάλας στήριζαν τη συλλογική χαρά τους πάνω στις μεθόδους των δύο ανδρών, αν και… υποψιάζονταν τις πεπατημένες που ακολουθούσαν. Οποιος δεν γούσταρε ούτε στο γήπεδο θα πήγαινε ούτε -πολύ περισσότερο- θα αποθέωνε μια κατάσταση την οποία ΟΛΗ η υπόλοιπη Ελλάδα (στην οποία φυσικά δεν ευδοκιμούν ποδοσφαιρικά… μωρές παρθένες, μην τρελαθούμε) είχε χρόνια καταδικάσει.
Συγγνώμη, έκανα λάθος. Οχι όλη η Ελλάδα. Εξαιρούνται εκείνοι οι… 400 του Ηρακλή που ψήφισαν να συγχωνευθεί η ομάδα τους με την Καβάλα του καταζητούμενου Μάκη Ψωμιάδη. Αν είχε συμβεί αυτό ο Ηρακλής σήμερα θα είχε γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες ως η ομάδα που υποβιβάστηκε για τρεις διαφορετικούς λόγους την ίδια σεζόν!
Πηγή: Goal

Αντί για σχόλιο…η φωτο από το κουρκούτι…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.